ΕΧΑΣΑΝ ΤA ΜΑΤΣ ΟΜΩΣ ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΤΟ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ

Οι ήττες που συνόδευσαν τις πρώτες εμφανίσεις μπροστά στο κοινό της Νέας Μάκρης, τόσο για την ανδρική ομάδα μπάσκετ η οποία, στη πρεμιέρα του πρωταθλήματος Γ’ ΕΣΚΑ Ανδρών έχασε από την ομάδα της Πολιτείας με 50 – 56, όσο και για τη γυναικεία ομάδα volley που γνώρισε την ήττα με 1 – 3 σετ από την αντίστοιχη ομάδα της Α.Ε. Αμπελοκήπων και αποκλείστηκε από το κύπελλο Ε.Σ.Π.Α.Α.Α. πέρασαν σε δεύτερη μοίρα.

Εκείνο που έκλεψε την παράσταση και απέσπασε το χειροκρότημα και το σεβασμό όλων, ήταν η κίνηση των αθλητών του Σπύρου Μπούτζη στο μπάσκετ και των αθλητριών του Γιάννη Φάκα στο Volley να σηκώσουν πανό συμπαράστασης για τους κατοίκους των περιοχών που πλήγηκαν από τη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου 2018.

Πριν την έναρξη των πρώτων επίσημων αγώνων τους στη Νέα Μάκρη, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγής για τα 99 θύματα της φονικής πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου 2018. Οι αθλητές και οι αθλήτριες του Επιμορφωτικού Συλλόγου Νέας Μάκρης, σήκωσαν πανό, με το οποίο εξέφραζαν τη συμπαράσταση ολόκληρου του Συλλόγου προς τους πληγέντες.

Τα μέλη του Επιμορφωτικού Συλλόγου Νέας Μάκρης και η Διοίκησή του, από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν πλάι στους συμπολίτες τους που είχαν ανάγκη για βοήθεια με κάθε τρόπο. Συνέδραμαν στη διαλογή των αγαθών στο Αθλητικό και Πολιτιστικό Πάρκο Νέας Μάκρης, στο μοίρασμα αγαθών πρώτης ανάγκης πόρτα πόρτα και στα hot spots που δημιουργήθηκαν στο Μάτι και στο Νέο Βουτζά. Συμμετείχαν σε κάθε φιλανθρωπική διοργάνωση που διεξήχθη στο Δήμο Μαραθώνα. Βοήθησαν στο άδειασμα των αθλητικών χώρων και τη μεταφορά όλων των πραγμάτων που είχαν συγκεντρωθεί στην 5η Κατασκήνωση (του Δήμου Μαραθώνα). Στέκονται δίπλα στις οικογένειες και τα παιδιά που επλήγησαν από την πυρκαγιά, προσφέροντάς τους Δωρεάν άθληση και αθλητικό υλικό. Και όλα αυτά, διακριτικά, όπως πρέπει να γίνεται στα πλαίσια που ο αγνός εθελοντισμός ορίζει, τον εθελοντισμό εκείνο που ο Επιμορφωτικός Σύλλογος Νέας Μάκρης υπηρετεί πάνω από 40 χρόνια, από το 1975.

Από τις 24 Ιουλίου μέχρι σήμερα τα μέλη του Συλλόγου μας, συνεχίζουν και θα συνεχίσουν να στέκονται αρωγοί, συνδράμοντας με όλες τους τις δυνάμεις στην επούλωση των πληγών και στο να ξανασταθούν όρθιοι οι άνθρωποι που μέσα σε λίγες στιγμές έχασαν αγαπημένα πρόσωπα, κόπους και θυσίες μιας ζωής και όλοι μας είδαμε να γίνεται στάχτη ένα υπέροχο Φυσικό Τοπίο και Περιβάλλον.

0 Shares
Style switcher RESET
Body styles
Color scheme