ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ

Με μια καταπληκτική εμφάνιση η ανδρική ομάδα μπάσκετ του Ε.Σ. ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ επέστρεψε στις νίκες, μετά από ένα σερί 3 χαμένων αγώνων. Στο τοπικό ντέρμπι με αντίπαλο την ομάδα του Μ.Ε.Σ. ΜΑΡΑΘΩΝΑ, που φιγουράρει στις πρώτες θέσεις τις βαθμολογίας, η ομάδα του Σπύρου Μπούτζη κατάφερε να επιβληθεί με σκορ 68 – 66.

Το ματς καθ’ όλη τη διάρκειά του ήταν ντέρμπι, με δυνατές μάχες, σκληρές άμυνες και μεγάλα καλάθια από τεράστιους παίκτες που είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν, όσοι βρέθηκαν την Παρασκευή στο Κλειστό γήπεδο μπάσκετ της Νέας Μάκρης.  Η ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλοι και των δύο ομάδων αξίζει συγχαρητήρια, διότι ήταν σε αμιγώς φίλαθλα πλαίσια και δεν υπήρξε η παραμικρή εμπλοκή σε καμία στιγμή του παιχνιδιού, αποδεικνύοντας σε όλους μας, ότι δεν υπάρχει καμία αντιπαλότητα, παρά μόνο σεβασμός στις δύο μεγάλες ομάδες του Δήμου μας. 

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η ομάδα της Νέας Μάκρης, με την φρεσκάδα της και παράλληλα την προσήλωση στο πλάνο της, από την αρχή του παιχνιδιού, κατάφερε να περιορίσει τις επιλογές των αντιπάλων. Ο Μαραθώνας με αιχμές του δόρατος τους Δαγκλή και Ντάση, δύο παίκτες τεράστιου βεληνεκούς για την Γ’ ΕΣΚΑ, που κοσμούν με την παρουσία τους την κατηγορία, απειλούσε σε κάθε στιγμή του παιχνιδιού. Η Νέα Μάκρη, με σωστές επιλογές στην επίθεση διατηρούσε το προβάδισμα του σκορ σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Η κοιλιά που έγινε από την ομάδα της Νέας Μάκρης στο 3ο δεκάλεπτο, έδωσε στο Μαραθώνα την ευκαιρία να ροκανίσει τη διαφορά 11 πόντων, που είχε πάρει η Νέα Μάκρη. Όμως και πάλι, με σωστές επιθέσεις η ομάδα μας, ισορρόπησε το παιχνίδι και έκλεισε το 3ο δεκάλεπτο προηγούμενη με 2 πόντους διαφορά (50 – 48)

Το τελευταίο δεκάλεπτο, ήταν ίσως από τα καλύτερα της φετινής σεζόν. Μια τιτανομαχία μέχρις εσχάτων… Με εκατέρωθεν μεγάλα καλάθια από τους αθλητές των δύο ομάδων, το ροζ φύλλο αγώνα δεν ήξερε κανείς που θα καταλήξει. Τελικά, μέτρησε η ψυχραιμία των παιδιών της Νέας Μάκρης από τη γραμμή των ελευθέρων βολών και οι μάχες που κέρδισαν με τα επιθετικά ριμπάουντ στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης. Μοιραίος παίκτης για τους φιλοξενούμενους ο Κοτταρίδης, που με 2 άστοχες βολές 1 λεπτό και 40 δευτερόλεπτα πριν το τέλος της αναμέτρησης δεν κατάφερε να δώσει προβάδισμα 6 πόντων στο Μαραθώνα, κρατώντας τη Νέα Μάκρη στο παιχνίδι. Άξιος συγχαρητηρίων ο τεράστιος Ντάσης που τράβηξε όλο το κουπί στο σκορ, μαζί με τον Δαγκλή για το Μαραθώνα.

Από την ομάδα της Νέας Μάκρης, όλοι όσοι αγωνίστηκαν έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, έμειναν προσηλωμένοι στις οδηγίες του προπονητή και έβγαλαν μεγάλη ωριμότητα, πάθος και ψυχή μέσα στο παρκέ. Ιδιαίτερη μνεία σε κάποιον αθλητή της Νέας Μάκρης, δεν μπορεί να γίνει, διότι στο ματς ο ένας συμπλήρωνε τον άλλον και αυτή που διακρίθηκε ήταν η ομαδική προσπάθεια. 

Στο τέλος της αναμέτρησης το τεχνικό επιτελείο και οι αθλητές δέχθηκαν τα συγχαρητήρια της διοίκησης του Επιμορφωτικού Συλλόγου Νέας Μάκρης δια στόματος του ίδιου του Προέδρου του Συλλόγου κου Νίκου Καραβασίλη.

Η ρήση “η αξία του ηττημένου δίνει δόξα στον ΝΙΚΗΤΗ“, νομίζω ότι τα λέει όλα για τις δύο ομάδες που μας χάρισαν μια εξαιρετική μπασκετική βραδιά!

Καλή συνέχεια και στις δύο ομάδες της πόλης μας και πάντοτε να βγαίνει νικητής το μπάσκετ !

Πηγή: www.esnm.gr

 

Φωτογραφικό Υλικό (by FotoSavvas)

0 Shares
Style switcher RESET
Body styles
Color scheme