ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ: “Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΡΕΜΠΕΤΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ”

 

Το Τμήμα της Βιβλιοθήκης του Επιμορφωτικού Συλλόγου Νέας Μάκρης διοργάνωσε την πρώτη του εκδήλωση για την φετινή χρονιά στην αίθουσα της Βιβλιοθήκης του Επιμορφωτικού Συλλόγου Νέας Μάκρης.

Είχαμε τη χαρά να έχουμε κοντά μας τον συγγραφέα του βιβλίου “Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΡΕΜΠΕΤΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ“, Νίκο Σιδερή, πρώην καπετάνιο, που η αγάπη του για το ρεμπέτικο τραγούδι υπερίσχυσε της αγάπης του για την θάλασσα, τουλάχιστον συγγραφικά, και αυτό φαίνεται εξαιρετικά στο βιβλίο που μας παρουσίασε την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018 στις 20.00 μ.μ.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ:
“Κάτι ιδιαίτερο πρέπει να συμβαίνει με το Ρεμπέτικο τραγούδι. Κάτι ιδιαίτερο που εμπεριέχεται στην επαναστατική του συλλογικότητα, που έγινε το συγκολλητικό στοιχείο του προσφυγικού και του γηγενούς Ελληνισμού , και στην εσωτερική του δύναμη. Η πρόκληση για να τα εξηγήσουμε όλα αυτά και να τα δούμε πιο καθαρά, όταν συναντήθηκε και ανακατεύτηκε με τις παραστάσεις και τις ανέγγιχτες μνήμες της εφηβείας μας στις γειτονιές του Πειραιά, κοντά στο λιμάνι, έφερε σαν αποτέλεσμα αυτό το Βιβλίο. Η ανάγκη δηλαδή να περιγραφεί ιστορικά και κοινωνικά η αυθεντική προέλευση, η επώδυνη γέννηση , η δύσκολη καθιέρωση και τελικά η ευρεία διάδοση του Ρεμπέτικου και κατ’ επέκταση του Λαϊκού μας τραγουδιού. Συνοπτικά αλλά ολοκληρωμένα. Εμπλουτισμένη επί πλέον με πολλά στοιχεία από τους δημιουργούς και τους πρώτους ερμηνευτές του καθώς και τις κυριότερες επιτυχίες τους χρονολογικά.

Συνόδευσαν μουσικά τον συγγραφέα με αξέχαστα ρεμπέτικα τραγούδια οι μουσικοί Όλγα Λέφα στην κιθάρα και Ανδρέας Γρηγορόπουλος στο μπουζούκι.

Φωτογραφικό Υλικό

0 Shares
Style switcher RESET
Body styles
Color scheme