ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ Σε Συμμετοχές Ο Ε.Σ. Νέας Μάκρης

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ Σε Συμμετοχές Ο Ε.Σ. Νέας Μάκρης

Για ακόμα μια χρονιά ο Επιμορφωτικός Σύλλογος Νέας Μάκρης, κατακτά την πρωτιά στις συμμετοχές σε Πρωταθλήματα και Τουρνουά, στα αθλήματα Μπάσκετ και Βόλλευ, στο Δήμο Μαραθώνα! Οι ομάδες του Επιμορφωτικού εμφανίστηκαν 181 φορές, με τον Πήγασο στο στήθος και εκπροσώπησαν επάξια την πόλη της Νέας Μάκρης και τον Δήμο Μαραθώνα σε όλα τα πρωταθλήματα και τουρνουά που έλαβαν μέρος.

Στο μπάσκετ, η ανδρική ομάδα συμμετείχε στο πρωτάθλημα Γ΄ ΕΣΚΑ, όπου κατέλαβε την 6η θέση. Για όλους όσοι βρέθηκαν δίπλα στην ομάδα, αναγνωρίζουν ότι η κατάληψη της 6ης θέσης, είναι πραγματικός άθλος, καθότι για άλλη μια χρονιά οι σοβαρότατοι τραυματισμοί, έπληξαν 5 βασικούς αθλητές, εκ των οποίων οι 4 έχασαν ολόκληρη τη σεζόν. Στο κύπελλο, αγωνίστηκε σε 2 παιχνίδια, όπου στο πρώτο από τα 2 η ομάδα, απέκλεισε το αντίπαλο δέος της περιοχής, τον ΜΕΣ Μαραθώνα.

Στα αγωνιστικά τμήματα των ακαδημιών, αξίζει να αναφερθεί, ότι λόγω των σοβαρών τραυματισμών που υπέστει η ανδρική ομάδα, αποφασίστηκε η ομάδα νέων του Συλλόγου, να αποχωρήσει από το Τουρνουά Νέων της ΕΣΚΑ, όπου πρόλαβε να αγωνιστεί σε μόλις 5 παιχνίδια. Οι έφηβοι, συνεχίζοντας την πολύ καλή παράδοση που έχει το εν λόγω τμήμα, κατάφερε να προκριθεί στη Β΄Φάση, όπου τελικά αποκλείστηκε στον πρώτο νοκ άουτ αγώνα. Το παιδικό τμήμα, έκανε μια μέτρια πορεία, απόρροια της ανανέωσης του ρόστερ με παιδιά που πέρυσι αγωνίστηκαν στα τμήματα των παμπαίδων.

Από εκεί και πέρα, τα τμήματα των ακαδημιών, συμμετείχαν με πολύ καλή παρουσία, στα αντίστοιχα Τουρνουά (ανάλογα τις ηλικίες) που διοργάνωσε η ΕΣΚΑ, δίνοντας σε όλα τα παιδιά των ακαδημιών μας, τη δυνατότητα να χαρούν το παιχνίδι, να αγωνιστούν σε συνθήκες αγώνα και να αποκομίσουν πολύτιμες εμπειρίες για τη συνέχεια.

Πολλά συγχαρητήρια αξίζει όλο το προπονητικό προσωπικό του Συλλόγου μας ξεκινώντας από τους κους Σπύρο Μπούτζη (προπονητή της ανδρικής ομάδας) και τον κο Γιάννη Κολοκυθά (προπονητή εφηβικής ομάδας και ακαδημιών), πολλά μπράβο στον κο Γιάννη Παπαβασιλείου (γυμναστή της ανδρικής ομάδας και προπονητή του προγράμματος “BabyBallerz”), στον κο Αλέξανδρο Κουσάση (προπονητή Ακαδημίας), στον κο Θωμά Δραγάνη (προπονητή παίδων και παμπαίδων) και τέλος στα αδέρφια Θάνο και Πέτρο Μπούτζη για την πολύτιμη συνεισφορά τους στα τμήματα των ακαδημιών. Σπουδαία ήταν και η συνεισφορά των εφόρων των τμημάτων μας: κος Νίκος Μοριανός (έφορος της ανδρικής ομάδας), κος Αλεφαντής Γιώργος (έφορος της Εφηβικής ομάδας) και κος Καλλιανιώτης Αντώνης (έφορο των ακαδημιών), τους οποίους σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, τους ευχαριστεί θερμότατα.

Στο Βόλει, η ανδρική ομάδα του Επιμορφωτικού, φέτος αγωνίστηκε μετά από 3 χρόνια παρουσίας στη Β’ Εθνική, στην Τοπική Κατηγορία έπειτα από τον περυσινό υποβιβασμό της. Το ρόστερ της ομάδας, ήταν αρκετά νεανικό και πρωτεύον στόχος ήταν η απόκτηση εμπειριών και η όσο το δυνατόν καλύτερη πορεία. Η κατάληψη της 6ης θέσης σε σύνολο 13 ομάδων απέδειξε ότι με λίγη περισσότερη προσοχή η ομάδα θα μπορούσε να είχε μπεί στα Play-Off ανόδου.

Στις Γυναίκες, η πορεία της ομάδας στη Β’ Τοπική Κατηγορία ΕΣΠΑΑΑ, όπου αγωνίστηκε για πρώτη φορά φέτος, δεν ήταν η αναμενόμενη από τη Διοίκηση. Με πολλά σκαμπανεβάσματα όλη τη χρονιά, η κατάληψη της 8ης θέσης, ήταν φυσικό επακόλουθο. Για την επόμενη χρονιά, οι στόχοι της διοίκησης και του νέου προπονητή κου Γιάννη Φάκα, είναι αρκετά υψηλοί και αξίζει να σταθούμε όλοι δίπλα τους!

Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες, συμμετείχαν στις αντίστοιχες διοργανώσεις του Κυπέλλου ΕΣΠΑΑΑ, όπου οι άνδρες αποκλείστηκαν στον πρώτο γύρο, ενώ οι γυναίκες στον δεύτερο, από ομάδες υψηλότερων κατηγοριών.

Στο μοναδικό αγωνιστικό τμήμα των ακαδημιών μας, τις κορασίδες μας, η πορεία τους φέτος, ήταν καλύτερη από την αντίστοιχη περυσινή. Κατάφεραν να πλασσαριστούν στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος στην 7η θέση, γεγονός που τους έδωσε την δυνατότητα να αγωνιστούν σε αγώνες κατάταξης μεταξύ των θέσεων 37-42, η κατάληψη της 41ης θέσης (σε σύνολο 54 ομάδων στην Αττική), ήταν κάτι παραπάνω από επιτυχία, καθότι η ομάδα μας πέρυσι είχε τερματίσει στην 52η θέση.

Τέλος, οι παγκορασίδες μας, συμμετείχαν στο πρωτάθλημα εκτός συναγωνισμού παγκορασίδων, αγωνιζόμενες σε 8 παιχνίδια, προκειμένου να αποκτήσουν πολύτιμες εμπειρίες που θα τις βοηθήσουν την επόμενη σεζόν, να ενταχθούν ομαλά στο πρωτάθλημα κορασίδων.

Άξιοι πολλών μπράβο, για την αίσια διεξαγωγή όλων των αγώνων των ομάδων μας και για το έργο τους για ακόμα μία χρονιά, είναι οι προπονητές μας: Ο κος Δημήτρης Ζιάβρας (προπονητής Ανδρών-Γυναικών-Κορασίδων), η κα Δέσποινα Παναγιωτίδου και ο κος Νίκος Σιγάλας (προπονητές ακαδημιών).

Η Διοίκηση του Επιμορφωτικού Συλλόγου Νέας Μάκρης, σαν πρωτεύοντα στόχο της έχει την συμμετοχή των αθλητών και αθλητριών μας, σε όσο το δυνατόν περισσότερα παιχνίδια, που προσφέρουν τα οργανωμένα τουρνουά και πρωταθλήματα εκτός συναγωνισμού των Ομοσπονδιών Μπάσκετ (ΕΣΚΑ) και Volley (ΕΣΠΑΑΑ), προκειμένου τα παιδιά να αποκτούν πολύτιμες εμπερίες και να έρχονται σε επαφή με τη χαρά του παιχνιδιού σε συνθήκες πραγματικού αγώνα. Βασικός στόχος στις μικρές ηλικίες είναι η συμμετοχή όλων των παιδιών των ομάδων μας στους αγώνες και όχι το τελικό αποτέλεσμα και το όσο το δυνατόν υψηλότερο πλασάρισμα στη βαθμολογία. Ο βαθμολογικός πίνακας στις μικρές ηλικίες δεν έχει καμία απολύτως αξία και είναι το τελευταίο πράγμα που μας απασχολεί.

Από εκεί και πέρα, στα αγωνιστικά τμήματα των ακαδημιών μας, η σταθερή και συνεχώς βελτιούμενη εικόνα, είναι εκείνη που αποτυπώνεται κάθε χρόνο εντός των αγωνιστικών χώρων. Στις ηλικίες αυτές, ο Σύλλογός μας, έχοντας στις τάξεις του, εξαιρετικούς προπονητές, καθοδηγούν με μαεστρία τους αθλητές και τις αθλήτριές μας, ώστε να καταφέρουν να εμφανίσουν στο γήπεδο όλα όσα έχουν διδαχθεί όλα αυτά τα χρόνια στις ακαδημίες μας. Όλα αυτά φαίνονται εξάλλου από τα αποτελέσματα: Για 5η συνεχή χρονιά η εφηβική μας ομάδα, καταφέρνει να προκριθεί στη Β΄ Φάση του πρωταθλήματος, σπάζοντας κάθε ρεκόρ στην ιστορία του Συλλόγου μας, ενώ οι κορασίδες μας, έκαναν άλμα 10 θέσεων στην τελική κατάταξη σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή.

Στη κορυφή του αθλητικού οικοδομήματος, βρίσκονται οι ανδρικές και η γυναικεία, ομάδες του Συλλόγου. Σε αυτές τις ομάδες, το βασικό μέλημα όλων είναι αφενός η διατήρησή τους στις κατηγορίες που βρίσκονται και η όσο το δυνατόν καλύτερη πορεία. Σκοπός όλων όσων έχουν την ευθύνη αυτών των ομάδων, είναι στο ρόστερ να βρίσκονται παιδιά που έχουν μάθει τα μυστικά του μπάσκετ ή του volley στις ακαδημίες του Συλλόγου μας. Φέτος, οι στόχοι αυτοί επετεύχθησαν στο μεγαλύτερο βαθμό. Στο μπάσκετ, το ρόστερ της ανδρικής ομάδας απαρτίστηκε σε ποσοστό 95% αθλητές των ακαδημιών μας. Η πορεία της ομάδας, ήταν κάτι παραπάνω από άθλος, καθότι επλήγη από σοβαρότατους τραυματισμούς και κατάφερε, αγωνιζόμενη στο μεγαλύτερο μέρος του πρωταθλήματος με 9 αθλητές να καταλάβει την 6η θέση. Στο Volley αν για την ανδρική ομάδα, οι στόχοι και οι προσδοκίες ήταν χαμηλές, δεν συνέβει το ίδιο με τη γυναικεία. Όπου η διοίκηση δια του Προέδρου της κου Καραβασίλη, είχε θέσει ως στόχο την είσοδο στα Play off ανόδου. Στόχος όμως ο οποίος χάθηκε πολύ νωρίς, λόγω των μεγάλων αλλαγών στην απόδοση της ομάδας από Τετάρτη σε Τετάρτη. Η έλευση του κου Γιάννη Φάκα, αποτελεί έμπρακτη απόδειξη ότι αργά ή γρήγορα ο στόχος αυτός θα επιτευχθεί!

Σημαντικό επίσης είναι για όλη τη Διοίκηση του Επιμορφωτικού Συλλόγου Νέας Μάκρης, να υπάρχει απόλυτη ισορροπία στις συμμετοχές των ομάδων μας στα πρωταθλήματα και αυτές να είναι όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστικές γίνεται. Δεν νοείται να επιλεχθεί από τη Διοίκηση του Επιμορφωτικού Συλλόγου, να υποτιμηθεί ένα τμήμα έναντι άλλου. Για εμάς επιτυχία δεν είναι η άνοδος ενός τμήματος (πχ ανδρικής ομάδας μπάσκετ) και η υποτίμηση ενός άλλου τμήματος (πχ Volley). Για εμάς, το δυσκολότερο κομμάτι στο σχεδιασμό των ομάδων μας, κάθε καλοκαίρι είναι η συνολική ενίσχυση των ομάδων μας και η τήρηση της απόλυτης ισορροπίας μεταξύ τους.

181 αγώνες, εκ των οποίων οι 90 περίπου στο γήπεδο που φέρει το όνομα του αείμνηστου Προέδρου μας «Γιάννης Δημητριάδης»,  μέσα σε συνθήκες εντονότατου, που πολλές φορές ξεπερνά τα όρια του αθέμιτου, ανταγωνισμού σε τοπικό επίπεδο. Ο Επιμορφωτικός Σύλλογος Νέας Μάκρης, κλείνει ακόμα μια χρονιά όντας Πρωταθλητής σε αγωνιστικές συμμετοχές. Ο αριθμός των αγώνων που συμμετείχαν οι ομάδες μας, μπορεί να συγκριθεί μόνο με ομάδες της Αττικής που έχουν μακρά παράδοση στον μπάσκετ και το volley (Παλλήνη, Μαρκόπουλο κλπ), γεγονός που μας κάνει ιδιαιτέρως υπερήφανους για το σπουδαίο έργο που προσφέρει ο Σύλλογός μας στην αθλητική νεολαία της Νέας Μάκρης. Και όλα αυτά διοργανώθηκαν από ανθρώπους που αφιέρωσαν αμισθί τον ελεύθερό τους χρόνο στα παιδιά της πόλης μας. Αυτό που επιδιώκουμε είναι η άθληση των παιδιών της Νέας Μάκρης σε συνθήκες καλύτερες από αυτές που είχαμε όλοι εμείς όταν ήμασταν στην ηλικία τους. Σκοπός μας είναι τα αγωνιστικά μας τμήματα να στελεχώνονται από αθλητές και αθλήτριες που έχουν βγει από τις ακαδημίες μας και να υπάρχει συνέχεια. Μια συνέχεια που ξεκίνησε στο μπάσκετ το 1987 και στο volley το 2003.

Κλείνοντας τον απολογισμό, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τη Διοίκηση της ΚΕΔΜΑ για την παραχώρηση των χώρων προκειμένου οι ομάδες του Επιμορφωτικού Συλλόγου Νέας Μάκρης και τα παιδιά των ακαδημιών μας, να αθληθούν απρόσκοπτα καθ’ όλη τη χρονιά. Θα ήταν παράλειψή μας τέλος, να μην ευχαριστήσουμε και το προσωπικό της ΚΕΔΜΑ για όλη τους τη συνεισφορά και την πολύ καλή συνεργασία τους.

0 Shares
Style switcher RESET
Body styles
Color scheme