Ρεκόρ πολιτιστικών δράσεων φέτος στον Επιμορφωτικό Σύλλογο Νέας Μάκρης

Ρεκόρ πολιτιστικών δράσεων φέτος στον Επιμορφωτικό Σύλλογο Νέας Μάκρης

Ρεκόρ πολιτιστικών δράσεων φέτος στον Επιμορφωτικό Σύλλογο Νέας Μάκρης

Κάθε προηγούμενο ρεκόρ πολιτιστικών εκδηλώσεων έσπασαν, τη σεζόν που σιγά σιγά φτάνει στο τέλος της, τα πολιτιστικά τμήματα του Επιμορφωτικού Συλλόγου Νέας Μάκρης! 

Χορευτικές και Θεατρικές Παραστάσεις, Συναυλίες, Παρουσιάσεις Βιβλίων, Εκθέσεις Ζωγραφικής αλλά και πολλές εκδρομές είχαν φέτος την τιμητική τους, καθώς οι άνθρωποι του Επιμορφωτικού Συλλόγου Νέας Μάκρης, με περίσσευμα από μεράκι και αγάπη, διοργάνωσαν ή συμμετείχαν σε πάνω από 30 πολιτιστικές δράσεις, τόσο στη περιοχή του Δήμου Μαραθώνα όσο και εκτός αυτού. 

Αντιπροσωπεία του τμήματος Παραδοσιακών χορών συμμετείχε στη 1η Γιορτή Κρασιού του Δήμου Μαραθώνα, τον Σεπτέμβριο. Το Δεκέμβριο διοργάνωσε τον καθιερωμένο Χριστουγεννιάτικο Χορό, ενώ με μια εξαιρετική εμφάνιση άνοιξε την αυλαία των καλοκαιρινών παραστάσεων στο αμφιθέατρο του Αθλητικού και πολιτιστικού πάρκου Νέας Μάκρης. Μια χορευτική παράσταση, που επιμελήθηκαν οι δάσκαλοι κος Άγγελος Θεοδωρόπουλος και κα Ευαγγελία Χατζή, που μάγεψε όσους έδωσαν το παρόν, το βράδυ της 2ας Ιουνίου. Η σεζόν για το τμήμα, αναμένεται να κλείσει στα τέλη του καλοκαιριού στην ακριτική Χίο, όπου ο Σύλλογός μας θα δώσει το παρόν στο Φεστιβάλ Χίου 2018, που θα διεξαχθεί στο νησί της μαστίχας.

 Η «Ηλιόπετρα», η χορωδία παραδοσιακής μουσικής του Συλλόγου, υπό τις οδηγίες του μαέστρου της κου Χρίστου Τσιαμούλη, συμμετείχε και φέτος στην περιφορά του Επιταφίου την Μεγάλη Παρασκευή στην ενορία της πόλης μας,  ταξίδεψε όσους παρακολούθησαν την παράσταση της 7ης Ιουνίου, ενώ αναμένεται επανεμφάνισή της στις 28 Ιουνίου στα πλαίσια της ναυτικής εβδομάδας, στο Λιμανάκι της Νέας Μάκρης.

 Το τμήμα Ζωγραφικής του Επιμορφωτικού Συλλόγου Νέας Μάκρης, παρουσίασε τα έργα των μαθητευόμενων ζωγράφων, υπό τις οδηγίες του νέου δασκάλου κου Ιωάννη Λαζάρου τον Απρίλιο, στο Πολιτιστικό Κέντρο “Βασίλης Ρώτας”, με πλήθος κόσμου να την επισκέπτεται και να φεύγει με τις καλύτερες εντυπώσεις από τα έργα που εκτέθηκαν.

Η θεατρική ομάδα, κάτω από την καθοδήγηση του σκηνοθέτη Δημήτρη Κανέλλου, έδωσε φέτος 2 παραστάσεις, οι οποίες απέσπασαν κολακευτικά σχόλια, από όλους όσους την παρακολούθησαν ενώ αναμένεται να παρουσιάσει την παράσταση “Σύγχυση” στις 18 Ιουλίου στο Αθλητικό και Πολιτιστικό Πάρκο Νέας Μάκρης.

Το τμήμα Λάτιν χορών, έπειτα από μια χρονιά γεμάτη κέφι, πρόβες αλλά και πολλά πάρτυ που διοργάνωσε, είναι πανέτοιμο, κάτω από την επίβλεψη του δασκάλου κου Νικόλα Λιάκου, να παρουσιάσει καταπληκτικές χορογραφίες, την Παρασκευή 29 Ιουνίου στο Marathon Beach Resort.

Στο χώρο της Βιβλιοθήκης, οι αφανείς ήρωες κα Μαρία Φρέρη, κος Άγγελος Καλογερόπουλος, κος Νίκος Σαραφάκης διοργάνωσαν περίπου 10 παρουσιάσεις βιβλίων και πολλές άλλες πολιτιστικού περιεχομένου ομιλίες και εκδηλώσεις, αφήνοντας εξαιρετικές εντυπώσεις για το ξεχείλισμα των θετικών συναισθημάτων που παίρνει μαζί ο κάθε παρευρισκόμενος, αποχωρώντας από τον γεμάτο ζεστασιά και αγάπη χώρο όπου στεγάζεται η βιβλιοθήκη του Επιμορφωτικού Συλλόγου Νέας Μάκρης.

 Ο Σύλλογος όπως κάθε χρόνο στην ετήσια γιορτή, κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του, βράβευσε όλους τους επιτυχόντες σε Ανώτατα και Τεχνολογικά Ιδρύματα, που συμμετείχαν στα τμήματά του, και παρουσίασε στα μέλη του, ένα μικρό δείγμα από τις δράσεις του. 

Σημαντική επίσης ήταν και η συμμετοχή του στη συνδιοργάνωση της ενημερωτικής ομιλίας με θέμα “Γίνε Δότης Μυελού των Οστών“, που διεξήχθη τον Δεκέμβριο.

Τέλος, ο Σύλλογος με προεξέχουσες τη κα Χρύσα Κηρύκου (μέλος του Δ.Σ.) και κα Ιωάννα Λιαπάκη (υπεύθυνη γυμνάστρια τμήματος γυμναστικής γυναικών), διοργάνωσαν εκδρομές και εξορμήσεις σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, αλλά και σε θέατρα και άλλα θεάματα, προσφέροντας τη δυνατότητα στα μέλη του Συλλόγου μας, να εκδράμουν και να ξεφύγουν από τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Με όλες αυτές τις δράσεις ο Επιμορφωτικός Σύλλογος Νέας Μάκρης, αποδεικνύει σε όλους μας ότι το μεράκι, η καλή διάθεση και η συνεργασία είναι τα στοιχεία εκείνα που αν βρουν και τις κατάλληλες συνθήκες, μπορεί να μεγαλουργήσουν. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Σ. Νέας Μάκρης, καταβάλλει κάθε χρόνο προσπάθειες ώστε να εξασφαλιστούν, σε συνεργασία με την ΚΕΔΜΑ και τον Δήμο Μαραθώνα, οι απαραίτητες συνθήκες για να ευδοκιμήσουν όλες αυτές οι προσπάθειες που καταβάλλουν οι άνθρωποι που αγαπούν τον πολιτισμό στην πόλη μας! Ραντεβού λοιπόν, του χρόνου με περισσότερες και πλουσιότερες πολιτιστικές δράσεις και αποδράσεις!

0 Shares
Style switcher RESET
Body styles
Color scheme