Σπουδαίος Φιλικός Αγώνας Μπάσκετ

Σπουδαίος Φιλικός Αγώνας Μπάσκετ

Σε άκρως οικογενειακό κλίμα, διεξήχει ο φιλικός αγώνας μπάσκετ ανάμεσα σε ομάδες που απάρτιζαν εν ενεργεία και βετεράνοι αθλητές που είτε αγωνίζονται ή αγωνίστηκαν στο παρελθόν με τη φανέλα του Επιμορφωτικού Συλλόγου Νέας Μάκρης. Ο αγώνας ήταν αφιερωμένος στη μνήμη του αγαπημένου όλων, επί σειρά ετών Προέδρου του Ε.Σ. Νέας Μάκρης και ιδρυτή των αθλητικών τμημάτων του Επιμορφωτικού Συλλόγου Νέας Μάκρης κου Γιάννη Δημητριάδη.

Πριν την έναρξη του αγώνα έγινε παρουσίαση της νέας φανέλας της ανδρικής ομάδας μπάσκετ, ευγενική προσφορά του Κομμωτηρίου GOLDEN HAIR (Αγ. Κωνσταντίνου και Λυβησίου Νέα Μάκρη), βασικού χορηγού επί σειρά ετών των αθλητικών τμημάτων του Επιμορφωτικού Συλλόγου Νέας Μάκρης.

Οι δύο ομάδες προσέφεραν πλούσιο θέαμα στους λιγοστούς αλλά ηρωικούς φίλους της ομάδας μπάσκετ της Νέας Μάκρης οι οποίοι βρίσκονται πάντα στο πλευρό της ενισχύοντας τις προσπάθειες των αθλητών. Με την παρουσία τους τίμησαν το Σύλλογο ο εκπρόσωπος της Διοίκησης του ΜΕΣ Μαραθώνα κος Δημήτρης Κελαϊδής, τέως μέλη του Δ.Σ. του Ε.Σ. Νέας Μάκρης (κος Αλεξόπουλος Κώστας και Κουσάσης Λευτέρης) και φυσικά το σύνολο της νυν διοίκησης του Συλλόγου μας.

Στην άκρη των δύο πάγκων βρέθηκαν, τιμώντας τον Σύλλογο με την παρουσία τους, οι προπονητές κος Φίλιππος Χαλκουτσάκης, ο οποίος διετέλεσε θεμέλιο λίθο στο μπάσκετ της Νέας Μάκρης, αρχικά ως προπονητής ακαδημιών και μετέπειτα ως προπονητής της ανδρικής ομάδας μπάσκετ του Ε.Σ. Νέας Μάκρης επί σειρά ετών, και ο κος Νίκος Διώχνος, ο οποίος παρά το σύντομο πέρασμά του από τον πάγκο της ανδρικής ομάδας άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του βάζοντας στέρεες βάσεις τη χρονιά 2007 – 2008, όταν η ομάδα τερμάτισε στη 5η θέση του πρωταθλήματος της Β΄ ΕΣΚΑ (την υψηλότερη θέση στην ιστορία της) και έκτοτε βρίσκεται πάντα στο πλευρό της.

Σημαντικότατη και συνάμα διακριτική, για την τέλεση του φιλικού αγώνα μπάσκετ ήταν η αρωγή του νυν προπονητή της ανδρικής ομάδας μπάσκετ του Ε.Σ. Νέας Μάκρης κου Σπύρου Μπούτζη καθώς και του γυμναστή αυτής κου Γιάννη Παπαβασιλείου.

Το τελικό σκόρ 70 – 60, βρήκε νικητή το μπάσκετ, το οποίο ο Γιάννης Δημητριάδης, έφερε στη Νέα Μάκρη το 1987 και έπειτα από περιπλάνηση 16 χρόνων σε όλα τα ανοικτά γήπεδα της περιοχής, πολλές μάχες και αγώνες κατάφερε να εξασφαλίσει τη στέγασή του στο Κλειστό Γήπεδο της Νέας Μάκρης το 2003. Από τότε μέχρι σήμερα οι ακαδημίες και τα αγωνιστικά τμήματα μπάσκετ του Επιμορφωτικού Συλλόγου Νέας Μάκρης, έχουν προσφέρει αμέτρητες επιτυχίες και συγκινήσεις σε όλους μας αλλά το σημαντικότερο είναι ότι όλα αυτά τα χρόνια βασικός σκοπός και στόχος του Προέδρου και του Συλλόγου ήταν ένας: Οι αθλητές να γίνουν πρώτα από όλα καλύτεροι ως άνθρωποι, με αξίες και ιδανικά και έπειτα ως αθλητές. Για αυτό οφείλουμε άπαντες να πούμε ένα τεράστιο ευχαριστώ τόσο στον Πρόεδρο που το ξεκίνησε, όσο και σε όλους τους αφανείς ήρωες που συνεχίζουν στα χνάρια του προσφέροντας εθελοντικά και ανιδιοτελώς αμέτρητο χρόνο, κόπο και χρήμα.

Για την ιστορία τα ρόστερ των δύο ομάδων είχαν ως εξής:

Μπορντώ Λευκοί
Χαχόλος Γιώργος Γιοπάνος Δημήτρης
Χουλιάρας Άγγελος Τσάπας Μιχάλης
Δράκος Γιώργος Τσάπας Παναγιώτης
Αλεξόπουλος Χρήστος Μπούτζης Πέτρος
Μεγαγιάννης Κώστας Σταμάτης Πέτρος
Γραμμένος Σταύρος Παπαϊωάννου Κώστας
Μπούτζης Θανάσης Κατσαπέκης Άρης
Ασπιώτης Στέφανος Σάλλας Φώτης
Τζίμας Στέλιος Τσομόκος Χρήστος
Καράμπελας Αναστάσης  

 

Φωτογραφικό Υλικό

 

0 Shares
Style switcher RESET
Body styles
Color scheme