ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΔΙΕΘΝΗ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ

Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμορφωτικού Συλλόγου Νέας Μάκρης, ανακοινώνουμε την αποδοχή πρότασης συνεργασίας με το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (Δ.Ο.Μ.), που αφορά στην ένταξη ασυνόδευτων παιδιών ηλικίας 14 ως 17 ετών από το Αφγανιστάν, στα τμήματα του Συλλόγου μας.

Ο Επιμορφωτικός Σύλλογος αποδεχόμενος την πρόταση συνεργασίας με τον Δ.Ο.Μ. εκπληρώνει έναν από τους σκοπούς λειτουργίας τους, όπως αναφέρεται στο Καταστατικό του σχετικά με την καλλιέργεια πνεύματος κοινωνικής αλληλεγγύης στη ζωή του τόπου.

Το γεγονός ότι ο Επιμορφωτικός Σύλλογος Νέας Μάκρης επιλέχτηκε γι’ αυτή τη συνεργασία αποδεικνύει την ευρεία αναγνώριση του αθλητικού, πολιτιστικού και κοινωνικού του χαρακτήρα.

Στα πλαίσια  αυτής της συνεργασίας δημιουργήσαμε για αυτά τα παιδιά των 14-17 ετών, που ξέφυγαν από τη φρίκη ενός εμφυλίου πολέμου και βρίσκονται στη χώρα μας ασυνόδευτα, ένα τμήμα καράτε που λειτουργεί Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή 2 με 3 το μεσημέρι, ένα τμήμα βόλεϊ που λειτουργεί δυο φορές την εβδομάδα Πέμπτη  και Κυριακή. Πέντε παιδιά επέλεξαν το τμήμα ζωγραφικής.

Όλα τα παιδιά έχουν εμβολιαστεί και έχουν κάνει τις προβλεπόμενες ιατρικές εξετάσεις. Προσέρχονται στο χώρο με συνοδό και διερμηνέα και αποχωρούν οργανωμένα. Οι δάσκαλοι –προπονητές δέχονται το σεβασμό και τις ευχαριστίες τους στο τέλος του μαθήματος.

Θεωρούμε ότι  ως άνθρωποι, οφείλουμε να έχουμε εν-συναίσθηση, να μπαίνουμε στη θέση του του ΑΛΛΟΥ, του όποιου άλλου, αναλογιζόμενοι τι θα περιμέναμε εμείς, αν ποτέ βρισκόμασταν στη θέση αυτών των παιδιών.

Ως Σύλλογος οφείλουμε η συνεργασία μας αυτή να μη δημιουργήσει προβλήματα σε κανέναν από όλους όσοι αθλούνται ή δραστηριοποιούνται στο Πολιτιστικό και Αθλητικό Πάρκο της Νέας Μάκρης.

Με καλή διάθεση και χωρίς προκαταλήψεις όλα θα πάνε καλά.

Για το Δ.Σ.

Ο πρόεδρος

Νικόλαος Καραβασίλης

 

0 Shares
Style switcher RESET
Body styles
Color scheme