Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Ο Ε.Σ. ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ ΠΑΕΙ… ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ

13 Μαΐου 2018

ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΜΕ ΤΟΝ ΟΔΟΝΤΩΤΟ ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑΑΓΙΑ ΛΑΥΡΑΣΠΗΛΑΙΑ ΛΙΜΝΩΝ ΠΛΑΝΗΤΕΡΟ

Αναχώρηση το πρωί 5:30 για Διακοπτό με ενδιάμεση στάση για καφέ.
Από εκεί, αφού επιβιβαστούμε στον οδοντωτό, θα ανηφορίσουμε για τα Καλάβρυτα, απολαμβάνοντας μια μαγευτική διαδρομή την ομορφότερη εποχή του χρόνου. Θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε μια μεγαλοπρεπή άγρια ομορφιά καθώς θα διασχίζουμε το πανέμορφο φαράγγι του Βουραϊκού με επιβλητικούς βραχώδεις σχηματισμούς, ορμητικά νερά και καταρράκτες συνεχίζοντας στο πιο στενό σημείο της διαδρομής που λέγεται “Πόρτες” όπου το τρενάκι περνάει μέσα από σήραγγα.
Κατόπιν θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας που το 1821 αποτέλεσε το κέντρο της Εθνεγερσίας κατά των Τούρκων με την ύψωση του Λαβάρου και την ορκωμοσία των αγωνιστών από τον Παλαιών Πατρών Γερμανό.
Φθάνοντας στην πόλη των Καλαβρύτων θα έχουμε ελεύθερο χρόνο να περιηγηθούμε στην πόλη, να επισκεφθούμε το Δημοτικό Μουσείο του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος και τον τόπο θυσίας, όπου στις 13 Δεκεμβρίου 1943, οδηγήθηκαν και εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς όλοι οι άντρες της περιοχής από 14 ετών και πάνω…
Επόμενος σταθμός μας θα είναι το Σπήλαιο Λιμνών. Το όνομά του το οφείλει στις πολλές μικρές λίμνες που σχηματίζονται στο εσωτερικό του και η μοναδικότητά του είναι το αποτέλεσμα της εκπληκτικής εσωτερικής του διαμόρφωσης σε τρία διαφορετικά επίπεδα, γεγονός που δεν έχει εντοπιστεί σε κανένα άλλο σπήλαιο του κόσμου!
Μετά θα αναχωρήσουμε για το Πλανητέρο για φαγητό και για βόλτα μέσα στο απίστευτο δάσος με τα υπεραιωνόβια πλατάνια που σε ορισμένα η διάμετρος του κορμού φτάνει τα 4 μέτρα, τις νεροτριβές – η μια από τις οποίες ακόμα λειτουργεί – και τις πηγές του Αροάνιου ποταμού με τα νερά που αναβλύζουν μέσα από τα βράχια. Στο Πλανητέρο υπάρχουν ταβέρνες που λειτουργούν γύρω από τις πηγές. Σε αυτές τις ταβέρνες εκτός των άλλων σερβίρεται και πέστροφα. Μάλιστα δύο από τις ταβέρνες διαθέτουν δικά τους ιχθυοτροφεία, όπου μπορούμε να δούμε και πώς γίνεται η αλίευση του ψαριού.
Αναχώρηση για Νέα Μάκρη με ενδιάμεση στάση για καφέ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η μετάβαση στα Καλάβρυτα με τον οδοντωτό είναι προαιρετική. Όσοι εκ των συμμετεχόντων δεν επιθυμούν να μεταβούν στα Καλάβρυτα με τον οδοντωτό μπορούν να συνεχίσουν με το πούλμαν.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΥΣΤΗΡΑ ΕΩΣ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ :18€
Προκαταβολή 5€ + εισιτήριο οδοντωτού με την δήλωση συμμετοχής
Εξόφληση έως 6 Μαίου
(Το ανωτέρω ποσό συμμετοχής μπορεί να αυξηθεί κατά 2€ σε περίπτωση μη πληρότητας λεωφορείου)

Στην τιμή ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται:
-Εισιτήριο Οδοντωτού :9,50€
-Είσοδος στο Μουσείο Ολοκαυτώματος :2€ (άτομα άνω των 65 ετών 1,5€ πολύτεκνοι και ΑΜΕΑ ελεύθερη είσοδος)
-Είσοδος στο Σπήλαιο Λιμνών :9€ (Τιμή για γκρουπ άνω των 30 ατόμων 7€))
Πολύτεκνοι , ΑΜΕΑ, άνεργοι και άτομα άνω των 65 ετών 4,5€

ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΑΥΣΤΗΡΑ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 2 ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Χρύσα Κηρύκου τηλ: 697 911 8750

0 Shares

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
13 Μαΐου 2018
Κατηγορίες Εκδήλωση:
, ,

Χώρος Διεξαγωγής

Καλάβρυτα

Διοργανωτής

Ε.Σ. ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ
Style switcher RESET
Body styles
Color scheme