Παρουσίαση Βιβλίου

Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Παρουσίαση Βιβλίου

16 Νοεμβρίου 2018 @ 20:00 - 21:30

Δωρεάν

Το Τμήμα της Βιβλιοθήκης του Επιμορφωτικού Συλλόγου Νέας Μάκρης διοργανώνει την πρώτη του εκδήλωση για την φετινή χρονιά στην αίθουσα της Βιβλιοθήκης του Επιμορφωτικού Συλλόγου Νέας Μάκρης.

Έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε τον συγγραφέα του βιβλίου “Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΡΕΜΠΕΤΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ“, κο Νίκο Σιδερή, πρώην καπετάνιο, που η αγάπη του για το ρεμπέτικο τραγούδι υπερίσχυσε της αγάπης του για την θάλασσα, τουλάχιστον συγγραφικά, και αυτό φαίνεται εξαιρετικά στο βιβλίο που θα μας παρουσιάσει την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018 στις 20.00 μ.μ.

Κάτι ιδιαίτερο πρέπει να συμβαίνει με το Ρεμπέτικο τραγούδι. 
Κάτι ιδιαίτερο που εμπεριέχεται στην επαναστατική του συλλογικότητα, που έγινε το συγκολλητικό στοιχείο του προσφυγικού και του γηγενούς Ελληνισμού , και στην εσωτερική του δύναμη . 
Η πρόκληση για να τα εξηγήσουμε όλα αυτά και να τα δούμε πιο καθαρά, όταν συναντήθηκε και ανακατεύτηκε με τις παραστάσεις και τις ανέγγιχτες μνήμες της εφηβείας μας στις γειτονιές του Πειραιά, κοντά στο λιμάνι, έφερε σαν αποτέλεσμα αυτό το Βιβλίο. 
Η ανάγκη δηλαδή να περιγραφεί ιστορικά και κοινωνικά η αυθεντική προέλευση, η επώδυνη γέννηση , η δύσκολη καθιέρωση και τελικά η ευρεία διάδοση του Ρεμπέτικου και κατ’ επέκταση του Λαϊκού μας τραγουδιού. Συνοπτικά αλλά ολοκληρωμένα .
Εμπλουτισμένη επί πλέον με πολλά στοιχεία από τους δημιουργούς και τους πρώτους ερμηνευτές του καθώς και τις κυριότερες επιτυχίες τους χρονολογικά.

Θα συνοδεύσουν μουσικά τον συγγραφέα με αξέχαστα ρεμπέτικα τραγούδια οι μουσικοί Όλγα Λέφα στην κιθάρα και Ανδρέας Γρηγορόπουλος στο μπουζούκι.

Πληροφορίες για την εκδήλωση: 
Μαρία Φρέρη, κιν. 6942422615

Είσοδος : Ελεύθερη

Καλοί μας φίλοι, καλώς να ορίσετε!
0 Shares

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
16 Νοεμβρίου 2018
Ώρα:
20:00 - 21:30
Κόστος:
Δωρεάν
Κατηγορίες Εκδήλωση:
, ,

Χώρος Διεξαγωγής

Αθλητικό και Πολιτιστικό Πάρκο Νέας Μάκρης
Αθλητικό και Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Μακρής
Νέα Μάκρη, Αττική 19005 Ελλάδα
+ Χάρτης Google
Ιστότοπος:
www.esnm.gr

Διοργανωτής

Ε.Σ. ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ
Style switcher RESET
Body styles
Color scheme