ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ: ΜΟΝΟ ΛΙΓΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ: ΜΟΝΟ ΛΙΓΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

17 Νοεμβρίου 2019 @ 11:00 - 13:00

Ο Επιμορφωτικός Σύλλογος Νέας Μάκρης υπό την αιγίδα της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Μαραθώνος (ΚΕΔΜΑ) και σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Πατάκη, έχει τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσει την αναπληρώτρια καθηγήτρια Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών κα. Μαρία Ευθυμίου και τον δημοσιογράφο κ. Μάκη Προβατά, οι οποίοι θα παρουσιάσουν το βιβλίο τους «Μόνο λίγα χιλιόμετρα Ιστορίες για την Ιστορία» την Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019, στις 11:00, στον κινηματογράφο «Αλίκη» (Αθλητικό και Πολιτιστικό Πάρκο Νέας Μάκρης, 34ο χλμ. Λεωφ. Μαραθώνος) .

Ο δημοσιογράφος Μάκης Προβατάς συνομιλεί με τη Μαρία Ευθυμίου.

Ο Θουκυδίδης έχει πει πως “Η Ιστορία είναι φιλοσοφία μέσω παραδειγμάτων“. Ταυτόχρονα η Ιστορία είναι η ιστορία των ανθρώπων. Αυτών των εύθραυστων, θνησιγενών πλασμάτων, των εκτεθειμένων σε κάθε κίνδυνο και κάθε ανατροπή. Των ίδιων ανθρώπων, όμως, που έχουν, παράλληλα, νου, σκέψη, βούληση, αισθήματα, στοχεύσεις, ιδιοτέλεια, ανιδιοτέλεια, αίσθηση χρόνου και αίσθηση θανάτου. Και που μπορούν να επεμβαίνουν στον εαυτό τους, στη φύση και στον άλλον. Να ορίζουν και να κατανοούν, δηλαδή, τη μικρή τους ζωή.
Σε αυτό το βιβλίο προσεγγίζονται εποχές και γεγονότα, άτομα και κοινωνίες, προθέσεις και στοχεύσεις, διαψεύσεις και επιβεβαιώσεις. Οι διαδρομές αναπόφευκτα εμπλέκονται με την προσωπική ιστορία της Μαρίας Ευθυμίου, τις μνήμες ζωής και τις δυνάμεις που την οδήγησαν, με τόσο πάθος και πίστη, στη μελέτη και διδασκαλία της Ιστορίας. Μιας επιστήμης που συνδέεται με τη μνήμη και τον χρόνο – τους ακούραστους συντρόφους του ατομικού και ομαδικού ταξιδιού όλων μας.
Η διαδρομή που διανύει το βιβλίο ξεκινάει από τους προϊστορικούς χρόνους και φτάνει μέχρι σήμερα. Στην πραγματικότητα δεν είναι καθόλου μεγάλο διάστημα… Μόνο λίγα χιλιόμετρα…

(Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

200 Shares

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
17 Νοεμβρίου 2019
Ώρα:
11:00 - 13:00
Κατηγορίες Εκδήλωση:
, ,

Χώρος Διεξαγωγής

Αθλητικό και Πολιτιστικό Πάρκο Νέας Μάκρης
Αθλητικό και Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Μακρής
Νέα Μάκρη, Αττική 19005 Ελλάδα
+ Χάρτης Google
Ιστότοπος:
www.esnm.gr

Διοργανωτής

Ε.Σ. ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ
Style switcher RESET
Body styles
Color scheme