ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΜΠΗΚΑΝ…

Σίγουρα  η σεζόν  2019-2020,  έτσι  όπως  ολοκληρώθηκε,  με  αποφάσεις  στα  γραφεία  της  ΕΣΚΑ,  αφήνει  σε  όλες  τις  ομάδες  μια  γλυκόπικρη γεύση.  Το γεγονός πως δεν  δόθηκε  στις  ομάδες  η δυνατότητα  να  καταταγούν  έχοντας  ολοκληρώσει  το  100%  των  αγώνων  που  ήταν  προγραμματισμένο  να  δώσουν, θα αφήσει σε όλους μας την απορία, αν τελικά άξιζε να παραμείνουν ή να ανέλθουν τόσες πολλές ομάδες στις κατηγορίες.  Βέβαια, όταν  η υγεία  όλων  μας  κινδυνεύει,  ο αθλητισμός,  μπαίνει και  αυτός  προσωρινά,  στην  άκρη και κάθε απόφαση που λαμβάνει η διοίκηση της Ε.Σ.Κ.Α. με γνώμονα το καλό όλων μας, είναι πέρα ως πέρα σεβαστή.

Η οριστική απόφαση της Ένωσης (Ε.Σ.Κ.Α.) ήταν να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων της για την επόμενη σεζόν 2020-2021, με κεντρική ιδέα: Κανείς δεν υποβιβάζεται και ανέρχονται όλες οι ομάδες που βρισκόντουσαν σε θέσεις Play Off ανόδου. Εμείς ως Επιμορφωτικός Σύλλογος Νέας Μάκρης, παρότι ούτε κινδυνεύαμε με υποβιβασμό, ούτε κατακτάμε την άνοδο σε ανώτερη κατηγορία, έχουμε αρκετούς λόγους να πανηγυρίζουμε. Η ανδρική μας ομάδα μπάσκετ, ανήλθε πέρυσι, στη Β’ ΕΣΚΑ μετά από 4 χρόνια περιπλάνησης στη Γ’ ΕΣΚΑ, και μάλιστα ως πρωταθλήτρια του ομίλου της. Αγωνίστηκε σε όλη τη διάρκεια της φετινής σεζόν με αθλητές που οι περισσότεροι εξ’ αυτών έχουν μάθει το μπάσκετ στην ακαδημία του Συλλόγου μας και παρά τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της, κυρίως μετά τη διακοπή των Χριστουγέννων, απέδειξε ότι έχει όλο το μέλλον μπροστά της, ώστε να διεκδικήσει την άνοδό της στην Α’ ΕΣΚΑ, επάξια και πρωταγωνιστώντας.

Θα ήταν παράλειψή μας να μην αναφέρουμε, ότι η παραμονή της ομάδας μας στη Β’ ΕΣΚΑ, αποτελεί και μια πολύ σημαντική επιτυχία για τη διοίκηση και τους ανθρώπους που την πλαισιώνουν, καθώς είναι η πρώτη φορά στην μετά Γιάννη Δημητριάδη εποχή, που η ανδρική ομάδα μπάσκετ της Νέας Μάκρης καταφέρνει να παραμείνει στη Β’ ΕΣΚΑ, για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν. Το γεγονός αυτό δείχνει ότι η εμπειρία που έχει αποκτηθεί όλα αυτά τα χρόνια, εξαργυρώνεται και το μπάσκετ στη περιοχή της Νέας Μάκρης, κάνει αργά και σταθερά βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση, εκείνη που διδαχθήκαμε και στην οποία μυηθήκαμε από τον αείμνηστο Πρόεδρό μας. 

Για την επόμενη σεζόν, ο Σύλλογός μας έχει ήδη διαμυνήσει στους αθλητές ότι άπαντες θα παραμείνουν στο ρόστερ μας καθώς η εμπειρία που αποκτήθηκε φέτος και οι παραστάσεις που κατέκτησαν οι μικρότεροι αθλητές μας, είνα βέβαιο πως θα τους καταστήσουν πρωταγωνιστές στο ερχόμενο πρωτάθλημα. Με πρωτεργάτη όλου αυτού του εγχειρήματος τον προπονητή μας κο Σπύρο Μπούτζη, ο οποίος έλαβε το πράσινο φως από τη διοίκηση να συνεχίσει στο τιμόνι της ανδρικής μας ομάδας, η σεζόν 2020-2021, παρά τα ερωτηματικά που υπάρχουν, αποτελεί για όλους μας ένα μεγάλο στοίχημα που καλούμαστε να κερδίσουμε!

Κλείνοντας, θα θέλαμε να εκφράσουμε τα συγχαρητήριά μας στις διοικήσεις, τα προπονητικά επιτελεία, τους αθλητές και τις αθλήτριες των ομάδων, ανδρών του Μ.Ε.Σ. Μαραθώνα και γυναικών του Α.Ο.Κ. Αναγέννηση Γραμματικού, για τις ανόδους που κατέκτησαν, στην Α’ ΕΣΚΑ ανδρών και γυναικών αντίστοιχα. Σίγουρα οι επιτυχίες αυτές πηγάζουν μέσα από την αστείρευτη αγάπη και το μεράκι των ανθρώπων που τις πλαισιώνουν και οι οποίοι αξίζουν πολλά μπράβο για τις θυσίες και τους κόπους τους. Κάθε τέτοιου είδους επιτυχία, ανεβάζει τον πήχυ στον αθλητισμό της περιοχής μας και στα πλαίσια του υγιούς ανταγωνισμού αλλά και του αλληλοσεβασμού που υπάρχει μεταξύ των διοικήσεων των τριών Συλλόγων, μας βελτιώνει όλους, προς όφελος των παιδιών του τόπου μας!

 

0 Shares
Style switcher RESET
Body styles
Color scheme