Εγκαταστασεις


ΚΛΕΙΣΤO ΓΥΜΝΑΣΤHΡΙΟ ΝEΑΣ ΜAΚΡΗΣ “ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ

Κλειστό Γυμναστήριο “Γιάννης Δημητριάδης”

Το Κλειστό Γυμναστήριο της Νέας Μάκρης βρίσκεται στο αθλητικό και πολιτιστικό πάρκο «Ανδρέας Παπανδρέου» στην πρώην αμερικάνικη βάση στη περιοχή της Μπρεξίζας. Κατασκευάστηκε από το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό που έδρευε στην περιοχή, μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του ’80. Ανακαινίστηκε το 2003 στα πλαίσια της προετοιμασίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας  επί δημαρχίας Ιορδάνη Λοΐζου.
Ανήκει στο Δήμο Μαραθώνος και διοικείται από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Μαραθώνος. Μέχρι το 2014 είχε παραχωρηθεί αποκλειστικά στον Επιμορφωτικό Σύλλογο Νέας Μάκρης, για την στέγαση των δραστηριοτήτων του. Με την ανάδειξη της δημοτικής αρχής το 2014 άρχισε να φιλοξενεί τις δραστηριότητες και άλλων νεότευκτων σωματείων της ευρύτερης περιοχής.
Το 2018 το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Μαραθώνα, αποδέχθηκε την πρόταση που κατέθεσε  ο Σύλλογός μας και αποφάσισε το Κλειστό Γυμναστήριο Νέας Μάκρης, να λάβει το όνομα “Γιάννης Δημητριάδης“, στη μνήμη του αείμνηστου Προέδρου του Επιμορφωτικού Συλλόγου Νέας Μάκρης, αναγνωρίζοντας με αυτό το τρόπο, το πολύ σημαντικό έργο που προσέφερε στον τόπο μας καθιστώντας τον εθελοντισμό, τρόπο ζωής.

ΚΛΕΙΣΤΟ ΓHΠΕΔΟ ΜΠAΣΚΕΤ – ΒOΛΕΪ 

Το Κλειστό Γυμναστήριο διαθέτει γήπεδο με ξύλινο παρκέ, ηλεκτρονικό πίνακα και θέρμανση για τη διεξαγωγή αγώνων μπάσκετ και βόλεϊ. Η χωρητικότητά του μόλις που αγγίζει τις 150 θέσεις, αλλά αυτό δεν αποτελεί εμπόδιο ώστε να καθιστά την εξέδρα «καυτή» στους αγώνες που διεξάγονται. Υπάρχουν αποδυτήρια γηπεδούχων, φιλοξενούμενων, διαιτητών και γραφείο προπονητή. Το κλειστό γήπεδο της Νέας Μάκρης χρησιμοποιείται για τις προπονήσεις και τους αγώνες των ομάδων μπάσκετ και βόλεϊ του Επιμορφωτικού Συλλόγου Νέας Μάκρης και των υπόλοιπων σωματείων της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Μαραθώνα. Στο κλειστό γήπεδο διεξάγονται επίσης αγώνες επιδείξεων Καράτε, σεμινάρια παραδοσιακών χορών και άλλες πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις, ενώ κατά καιρούς έχει φιλοξενήσει διεθνή και πανελλήνια πρωταθλήματα ποικίλλων αθλημάτων (ξιφασκία, τζούντο κ.α.). Στη φονική πυρκαγιά του 2018, χρησιμοποιήθηκε ως χώρος συγκέντρωσης τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης.

ΑIΘΟΥΣΑ ΧΟΡΟΥ

Στο Κλειστό Γυμναστήριο στεγάζεται επίσης η αίθουσα χορού με πλαστικό πάτωμα (laminate) 150 περίπου τετραγωνικών μέτρων. Την αίθουσα χορού, ο Επιμορφωτικός Σύλλογος Νέας Μάκρης, τη χρησιμοποιεί προκειμένου να στεγάσει τα τμήματα Παραδοσιακών χορών, Λάτιν χορών, Καράτε και Μπαλέτου. Η αίθουσα χορού είναι εξοπλισμένη με κατάλληλο ηχητικό σύστημα για τη διεξαγωγή των μαθημάτων χορού και του μπαλέτου, ειδική μεταλλική μπάρα για τις ασκήσεις των τμημάτων ρυθμικής και μπαλέτου καθώς και καθρέπτες που διευκολύνουν τα μαθήματα όλων των τμημάτων που χρησιμοποιούν την αίθουσα.
Όλος ο εξοπλισμός έχει τοποθετηθεί με πρωτοβουλίες των εκάστοτε διοικητικών συμβουλίων του Συλλόγου μας και τα έξοδα έχουν καλυφθεί εξ’ ολοκλήρου από το Ταμείο του Επιμορφωτικού Συλλόγου Νέας Μάκρης.

ΑIΘΟΥΣΑ ΒΑΡΩΝ

Στο Κλειστό Γυμναστήριο μέχρι το καλοκαίρι του 2016 υπήρχε αίθουσα βαρών και εκγύμνασης. Με όργανα γυμναστικής που άνηκαν στον Επιμορφωτικό Σύλλογο Νέας Μάκρης, όλοι οι αθλητές και αθλήτριες του Συλλόγου μας είχαν τη δυνατότητα να γυμνάζονται και να αποκαθιστούν τραυματισμούς εντελώς δωρεάν. Πρόσβαση στην αίθουσα βαρών είχαν και όλα τα υπόλοιπα μέλη του Συλλόγου μας αλλά και των υπολοίπων Συλλόγων της ευρύτερης περιοχής, κατόπιν σχετικής συνεννόησης που ενίοτε γινόταν. Το γυμναστήριο μάλιστα είχε ανακαινιστεί το χειμώνα του 2012, με την τοποθέτηση ξύλινου πατώματος (laminate) και αγορά οργάνων εκγύμνασης με έξοδα που είχε καλύψει εξ΄ ολοκλήρου ο Επιμορφωτικός Σύλλογος Νέας Μάκρης. Δυστυχώς το καλοκαίρι του 2016, επί προεδρείας της ΚΕΔΜΑ, του κου Γ. Νησιώτη, η αίθουσα βαρών παραχωρήθηκε για χρήση, εξ’ ολοκλήρου σε άλλο Σύλλογο της περιοχής, με αποτέλεσμα να πάψει η λειτουργία της ως αίθουσα βαρών και τα όργανα εκγύμνασης να αποθηκευθούν και να καταστούν μη προσβάσιμα.

ΓΡΑΦΕIΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ Ε.Σ. ΝEΑΣ ΜAΚΡΗΣ

Στο Κλειστό Γυμναστήριο Νέας Μάκρης στεγάζονται τα γραφεία του Επιμορφωτικού Συλλόγου από το 2003. Εκεί διεξάγονται τα διοικητικά συμβούλια και όλες οι συναντήσεις των μελών του. Στον χώρο αυτό βρίσκονται όλα τα ιστορικά στοιχεία του Συλλόγου (έγγραφα, φωτογραφίες, κύπελλα κλπ). Μέχρι το 2014 τα γραφεία του Ε.Σ. Νέας Μάκρης, στεγάζονταν σε 2 αίθουσες στην κεντρική είσοδο του Κλειστού Γηπέδου μπάσκετ. Από το 2014 μέχρι σήμερα, ο Σύλλογός μας έχει υποχρεωθεί να … «στριμώξει» 40 και πλέον χρόνια ιστορίας, στην αίθουσα της Γραμματείας του Κλειστού Γηπέδου Μπάσκετ, λόγω παραχώρησης της δεύτερης αίθουσας σε άλλο Σύλλογο της περιοχής.
Στο κύριο διάδρομο του Κλειστού Γυμναστηρίου μπορεί κανείς να δει και να θαυμάσει την σύγχρονη αλλά και την παλαιότερη αθλητική ιστορία του Συλλόγου με αθλητές, αθλήτριες και ομάδες που διέπρεψαν και συνεχίζουν να διαπρέπουν φορώντας τη φανέλα με το σήμα του Επιμορφωτικού στο στήθος, καθώς και φωτογραφίες από τις σπουδαιότερες εκδηλώσεις του Συλλόγου μας από το 1975 μέχρι σήμερα!

ΚΛΕΙΣΤΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΡΙΟ ΜΠAΣΚΕΤ – ΒΟΛΕΪ

Απέναντι από το Κλειστό Γυμναστήριο από το φθινόπωρο του 2014 ξεκίνησε να λειτουργεί, έπειτα από πιέσεις των μελών του Συλλόγου μας, το Κλειστό Προπονητήριο Μπάσκετ – Βόλεϊ. Πρόκειται για ένα τολ το οποίο ανακαινίστηκε επί δημαρχίας Ιορδάνη Λοΐζου και τέθηκε σε λειτουργία από το Δήμο Μαραθώνα το 2014 επί δημαρχίας Ηλία Ψινάκη. Ο χώρος είναι ικανός να φιλοξενήσει λιλιπούτειους αθλητές και αθλήτριες  που μαθαίνουν τα μυστικά των αγαπημένων τους αθλημάτων. Διαθέτει 2 μεγάλες και 4 βοηθητικές μπασκέτες, αποσπώμενους ορθοστάτες βόλεϊ, ελαστικό τάπητα, προστατευτικά στρώματα στους τοίχους καθώς και φωτισμό οροφής. Ο χώρος αυτός εκτός από τους μικρούς αθλητές, φιλοξενεί τις ώρες που δεν υπάρχουν προπονήσεις και πολλούς ενήλικες λάτρεις του μπάσκετ και του βόλεϊ του Δήμου μας.

ΑΝΟΙΚΤO ΓHΠΕΔΟ ΜΠAΣΚΕΤ

Στον περιβάλλοντα χώρο του Κλειστού Γυμναστηρίου, το πρώτο γήπεδο που συναντάει κανείς βγαίνοντας από αυτό, είναι το ανοικτό γήπεδο μπάσκετ όπου, όταν ο καιρός το επιτρέπει, αθλούνται μεταξύ άλλων και οι ακαδημίες μπάσκετ του Επιμορφωτικού Συλλόγου Νέας Μάκρης. Διαθέτει διαγράμμιση στις κανονικές διαστάσεις του αθλήματος και μεταλλικές εξέδρες 200 ατόμων. Ανακαινίστηκε το 2015 επί προεδρείας της ΚΕΔΜΑ, του κου Γ. Νησιώτη, στα πλαίσια διοργάνωσης τουρνουά 3 on 3 street basketball.

ΓHΠΕΔΑ ΤEΝΝΙΣ

Τα γήπεδα του τέννις βρίσκονται στην βορειοανατολική πλευρά του Πολιτιστικού Πάρκου και μέχρι το 2014 είχαν παραχωρηθεί κι αυτά δωρεάν στον Επιμορφωτικό Σύλλογο Νέας Μάκρης προκειμένου τα μέλη του να εξασκούνται σε ένα από τα ομορφότερα ατομικά αθλήματα. Από το 2014 μέχρι σήμερα, ο Επιμορφωτικός Σύλλογος Νέας Μάκρης, ενοικιάζει τα γήπεδα, αποτελώντας τον μόνο αθλητικό μη-κερδοσκοπικό Σύλλογο του Δήμου Μαραθώνα που καταβάλει ενοίκιο χρήσης δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων.
Τα γήπεδα τέννις ανακαινίστηκαν το 2007 έπειτα από ενέργειες των ανθρώπων του Επιμορφωτικού Συλλόγου και διαθέτουν συνθετική μοκέτα, προβολείς για την ομαλή διεξαγωγή προπονήσεων το βράδυ, αντιανεμικά, προστατευτική τέντα για τον ήλιο, πάγκους και αποδυτήρια για τους αθλούμενους.

ΒΙΒΛΙΟΘHΚΗ

Στο χώρο υποδοχής του κτιρίου, όπου στεγάζεται ο δημοτικός κινηματογράφος «Αλίκη», οι άνθρωποι του Επιμορφωτικού στέγασαν τη Βιβλιοθήκη του Συλλόγου μας. Βιβλία τα οποία προσέφεραν ανώνυμοι δημότες του Δήμου μας αλλά και μέλη του Συλλόγου κοσμούν τα ράφια της βιβλιοθήκης και διατίθενται προς δανεισμό σε μικρούς και μεγάλους φίλους και φίλες του βιβλίου. Ο χώρος αυτός αποτελεί την πιο ζεστή και ήσυχη γωνιά του Πολιτιστικού πάρκου, όπου μπορεί κανείς να χαλαρώσει διαβάζοντας.
Το 2016 δημιουργήθηκε στον ίδιο χώρο και παιδική βιβλιοθήκη, με πρωτοβουλία άλλου Συλλόγου της περιοχής και υπήρξε μια μικρή ανακατανομή του χώρου, χωρίς όμως να χαθεί η … ζεστασιά που μας προσφέρει.
Στο χώρο της βιβλιοθήκης, διεξάγονται τα μαθήματα χορωδίας παραδοσιακών τραγουδιών, θεάτρου και μαθήματα σκάκι καθώς επίσης και ημερίδες ενημέρωσης, παρουσιάσεις βιβλίων και εκθέσεις του τμήματος Βυζαντινής ζωγραφικής του Συλλόγου μας.

ΑΝΟΙΚΤO ΘEΑΤΡΟ

Ο χώρος του Πολιτιστικού Πάρκου που κάθε καλοκαίρι κλέβει την παράσταση εξ’ αιτίας των πολλών και ποικίλλων παραστάσεων που δίνει ο Επιμορφωτικός Σύλλογος Νέας Μάκρης, συμμετέχοντας στο Marathon Festival, είναι το Ανοικτό Θέατρο που βρίσκεται στην καρδιά του Αθλητικού και Πολιτιστικού Πάρκου. Στο χώρο αυτόν διεξάγεται κάθε Ιούνιο το επίσημο κλείσιμο των τμημάτων του Επιμορφωτικού με επιδείξεις των χορευτικών τμημάτων του, της χορωδίας παραδοσιακής μουσικής και ενίοτε της θεατρικής μας ομάδας. Το Ανοικτό Θέατρο, παρότι είναι χωρητικότητας 700-800 περίπου θέσεων, συγκεντρώνει στην ετήσια εκδήλωση του Επιμορφωτικού πάνω από 1000 άτομα καθιστώντας την ως την κορυφαία εκδήλωση των τμημάτων του Συλλόγου.

0 Shares
Style switcher RESET
Body styles
Color scheme