ΤΜΗΜΑ ΧΟΡΟΥ

(*Σ.Σ.: Το παρακάτω κείμενο αποτελεί μια σύντομη ιστορική αναδρομή στη λειτουργία του Τμήματος Χορού, έτσι όπως το έζησαν οι δύο αειθαλείς έφοροί του, που όλα αυτά τα χρόνια στελεχώνουν αδιάκοπα και εθελοντικά τα τμήματα: Κα Ιωάννα Ζήση και κα Ζαφειριάδου – Τάμπαση Κατερίνα).

1975 – 2000

Τμήματα Χορού, Παραδοσιακοί και Λάτιν! Αγκαλιά τα δύο τμήματα λειτουργούν σχεδόν από την ίδρυση του Συλλόγου μας, το πολύ μακρινό πια 1975! Είναι τα παλαιότερα του Επιμορφωτικού Συλλόγου, που άντεξαν στο πέρασμα του χρόνου και λειτουργούν απρόσκοπτα μέχρι σήμερα. Στα εγκαίνια της λειτουργίας του Συλλόγου παρευρέθηκαν πλήθος πολιτών της Νέας Μάκρης και το ταξίδι ξεκίνησε με χορό, στον οποίο συμμετείχαν οι (νεαρές κυρίες τότε) Καφετζή Ντίνα, Παπαϊωάννου Δέσποινα και άλλες .

Το παιδικό τμήμα παραδοσιακού χορού, δημιουργήθηκε με την εθελοντική προσφορά της Ρένας Σαραφάκη, νεαρής τότε φοιτήτριας της Γυμναστικής Ακαδημίας Αθηνών. Η Ρένα, προσέφερε εντελώς δωρεάν τις υπηρεσίες της για 2 περίπου χρόνια με μεγάλη επιτυχία και τα τμήματα πολλαπλασιάστηκαν. Εν συνεχεία, τη σκυτάλη στη διδασκαλία των χορών πήραν οι φοιτήτριες τότε και μελλοντικές γυμνάστριες: Άννα Σταθάκη και Χρυσούλα Σιτέ. Τα τμήματα λειτουργούσαν πρωί και απόγευμα με μεγάλη επιτυχία και τα παιδιά ολοένα και αυξάνονταν γεμίζοντας χαμόγελα τους ανθρώπους του Συλλόγου, που με τόσο μεράκι προσέφεραν το χρόνο τους ώστε τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με την ελληνική παράδοση μέσα από τους παραδοσιακούς χορούς.

Παράλληλα με την συμμετοχή των παιδιών στα τμήματα του Συλλόγου, ήρθαν και οι πρώτες ανοιχτές εκδηλώσεις των τμημάτων μας, στη πλατεία της Νέας Μάκρης, όπου κάθε καλοκαίρι ο χορός των 100 παιδιών έγινε παράδοση και έδινε επιπλέον κίνητρο για τη συμμετοχή περισσότερων παιδιών στα τμήματά μας. Ενώ αξέχαστες θα μείνουν οι παραστάσεις και τα γλέντια που γινόντουσαν στους ετήσιους χορούς του Συλλόγου μας, σε κέντρα διασκέδασης (Στανομάντρι), το χειμώνα, με την παρουσία άνω των 600 ατόμων!

Παράλληλα με τη λειτουργία των τμημάτων παραδοσιακών χορών, μπήκαν και οι βάσεις για τη δημιουργία των τμημάτων λάτιν με τον κο Σπύρο (σ.σ. Δυστυχώς ο χρόνος έχει σβήσει από τη μνήμη της κας Ιωάννας που μας αφηγείται, το επίθετό του). Τα επόμενα χρόνια, στα τμήματα των παιδιών δασκάλα ήταν η κα Αγγελική Ζήση και στα τμήματα των εφήβων η κα Χρυσάνθη Αυγεροπούλου.

Όλα τα τμήματα χορού του Επιμορφωτικού Συλλόγου Νέας Μάκρης λειτουργούσαν αυτά τα χρόνια στα γραφεία του Συλλόγου στην οδό Μουσαίου 34.

2000 – Σήμερα

Τη σεζόν 2000 – 2001 ο Επιμορφωτικός Σύλλογος Νέας Μάκρης μετέφερε τα γραφεία του, κατόπιν παραχώρησης των χώρων από την τότε Δημοτική Αρχή, στο Αθλητικό και Πολιτιστικό Πάρκο Νέας Μάκρης, στο οποίο στεγάστηκαν τα αθλητικά και πολιτιστικά του τμήματα. Έκτοτε, πέρα από το να δίνει ζωή και να συντηρεί τον υπέροχο χώρο που του έχει παραχωρηθεί, συγκεντρώνει όλες του τις δραστηριότητες εκεί αυξάνοντας τα τμήματά του και συνεχίζοντας την προσφορά του, συμπαγής και αδιαίρετος.

Το καλοκαίρι του 2000, αναλαμβάνει δάσκαλος χορού ο Κωστής Μαρκαντώνης στα παιδιά και το πρώτο τμήμα ενηλίκων του Συλλόγου μας .Τα τμήματα παραδοσιακών χορών ξεκινούν την ανοδική τους πορεία στους νέους χώρους όπου εγκαταστάθηκε ο Σύλλογος. Έτσι, η Πέμπτη και το Σάββατο καθιερώθηκαν ως ημέρες χορού ενηλίκων και παιδιών αντίστοιχα.

Παράλληλα, τα τμήματα λάτιν, τα οποία είχαν σταματήσει για λίγα χρόνια τη λειτουργία τους, επαναλειτούργησαν με δασκάλα την κα Αλεξάνδρα Μαυρίκου.

Οι κοινές εμφανίσεις παραδοσιακών και λάτιν χορών στο Ανοιχτό θέατρο του Πάρκου, έδωσαν νέα ώθηση στα τμήματα χορού του Συλλόγου μας. Τα χρώματα, η μουσική και η κίνηση, αποτέλεσαν πόλο έλξης για πολλούς δημότες της περιοχής. Σήμερα 250 ενήλικες και παιδιά συμμετέχουν στα χορευτικά μας τμήματα λάτιν και παραδοσιακών.

Τον Κωστή στα παιδικά τμήματα, διαδέχθηκε , η μέχρι σήμερα δασκάλα του, Ευαγγελία Χαντζή. Ενώ στους ενήλικες, μετά την αποχώρηση του Κωστή το 2006, ανέλαβε για ένα χρόνο ο Κώστας Μήτσης, τον οποίο διαδέχθηκε ο κος Άγγελος Θεοδωρόπουλος.

Αλλαγή σκυτάλης, υπήρξε και στα τμήματα λάτιν, όπου την κα Αλεξάνδρα αντικατέστησε το 2007 ο νεαρός Νικόλας Λιάκος, ο οποίος παραμένει μέχρι σήμερα ο δάσκαλος του τμήματος.

Η Ευαγγελία, ο Άγγελος και ο Νικόλας, έχουν ανεβάσει τα τελευταία χρόνια πολύ ψηλά τον πήχη στα τμήματα του χορού του Συλλόγου μας. Οι εκδηλώσεις στα διάφορα κέντρα της περιοχής , Τσικνοπέμπτη και Χριστούγεννα, έχουν γίνει θεσμός για τα μέλη μας. Τα λάτιν πάρτι που διοργανώνουν τα μέλη του τμήματος, αποτελούν εγγύηση διασκέδασης για τους λάτρεις των λάτιν χορών.

Ξεχωριστή θέση καταλαμβάνει η Παραδοσιακή Βραδιά που διοργανώνεται από το Σύλλογό μας. Κάθε χρόνο ανοίγει την αυλαία για το Πολιτιστικό Καλοκαίρι του Δήμου μας. Προσφέρεται δωρεάν και συγκεντρώνει πλήθος κόσμου που κατακλύζει το Ανοικτό Θέατρο στο Αθλητικό και Πολιτιστικό Πάρκο Νέας Μάκρης.

   
     
Συμμετοχές σε Φεστιβάλ – Συνέδρια – Δράσεις
 • Οργάνωση και συμμετοχή σε φεστιβάλ παραδοσιακών χορών στη Νέα Μάκρη και στην Αμφίκλεια Βοιωτίας (2003).
 • Συμμετοχή στο συνέδριο της Ένωσης Δραματοθεραπευτών – Παιγνιοθεραπευτών Ελλάδος, στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου παρουσιάσαμε διαβατήριες τελετές – δρώμενα(2005)
 • Συμμετοχή στην Λαμπαδηδρομία της Ολυμπιακής Φλόγας (Αύγουστος 2004).
 • Παρουσίαση προγράμματος «Χρώματα και Μουσικές απ’ όλη την Ελλάδα», στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του Ελβετικού σχολείου στη περιοχή Vallorbe της Ελβετίας (Απρίλιος 2009).
 • Συμμετοχή στο Χριστουγεννιάτικο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στη Δράμα (Δεκέμβριος 2010).
 • Συμμετοχή στο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών “Earth Dancers” (Καλοκαίρι 2013).
 • Συμμετοχή κάθε χρόνο στις πολιτιστικές εκδρομές και στα σεμινάρια παραδοσιακών χορών που διοργανώνει η Λαογραφική Εστία (Κοζάνη- Νάουσα, Σμόκοβο, Λίμνη Πλαστήρα, Νάουσα, Καρπενήσι, Δελφοί -Ιτέα).
 • Συμμετοχή στις εκδηλώσεις του Δήμου μας, για τον εορτασμό των πολιούχων της Νέας Μάκρης, Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, κάθε χρόνο.

Τα τμήματα Παραδοσιακών Χορών και Λάτιν, δίνουν το χρώμα της χαράς σε κάθε εκδήλωση του Συλλόγου μας, εδώ και σαράντα ολόκληρα χρόνια και το ταξίδι συνεχίζεται…

   
     
ΤΜΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ

 

Σύντομη Ιστορική αναδρομή

Το τμήμα μπάσκετ του Επιμορφωτικού Συλλόγου Νέας Μάκρης είναι το παλαιότερο αθλητικό τμήμα του Συλλόγου. Ιδρύθηκε το Σεπτέμβριο του 1987 από τον κο Γιάννη Δημητριάδη και την κα Καίτη Λαγωνικάκου. Στο πρώτο τμήμα μπάσκετ συμμετείχαν αγόρια και κορίτσια τα οποία προπονούνταν στο ανοικτό γήπεδο μπάσκετ που υπήρχε στη περιοχή όπου σήμερα βρίσκεται η καφετέρια «Ο Χώρος» στην παραλία της Νέας Μάκρης. Οι αγώνες διεξάγονταν στο ανοικτό γήπεδο μπάσκετ της Κηπούπολης στη περιοχή Μάτι, δίπλα στη θάλασσα.

Το τμήμα μπάσκετ του Συλλόγου σταμάτησε τη λειτουργία του για 3 χρόνια 1990 –
1992 λόγω οικονομικών προβλημάτων και έλλειψης υποδομών, όμως από το 1992 μέχρι σήμερα λειτουργεί ανελλιπώς με τμήματα μόνο για αγόρια. Τις χρονιές 1995 – 1998 ο Σύλλογος δεν εκπροσωπήθηκε στο τοπικό πρωτάθλημα ανδρών παρά μόνο παίδων και εφήβων. Η έδρα των αγώνων και των προπονήσεων ήταν στο ανοικτό γήπεδο μπάσκετ στο 1ο Γενικό Λύκειο Νέας Μάκρης.

Τη σεζόν 1998 – 1999 επανιδρύθηκε η ανδρική ομάδα μπάσκετ του Συλλόγου βασιζόμενη στους εφήβους της, οι οποίοι πρωταγωνιστούσαν στα πρωταθλήματα που συμμετείχαν. Για 2 συνεχόμενες σεζόν είχαν τερματίσει πρώτοι στο πρωτάθλημα εφήβων (με πρωταγωνιστές τους Σταύρο και Στέλιο Γραμμένο). Στηρίχθηκε επίσης, στους αθλητές που είχαν σταματήσει το 1992 (Δημήτρη Γιοπάνο, Δημήτρη Γεωργαντζή και Δημήτρη Ζαφειρίου) και στη μοναδική μεταγραφή από την ομάδα της Ραφήνας και μετέπειτα αρχηγό της ομάδας Γιώργο Χαχόλο. Η ομάδα του Συλλόγου κατόρθωσε στη δεύτερη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα της Δ΄ΕΣΚΑ να ανέβει κατηγορία τερματίζοντας στη 3η θέση του ομίλου της. Η έδρα της ομάδας τη σεζόν εκείνη είχε μεταφερθεί στα ανοικτά γήπεδα μπάσκετ που βρισκονται πίσω από το Δημαρχείο της Νέας Μάκρης.

Τις σεζόν 2000 – 2004 οι ακαδημίες και οι αγωνιστικές ομάδες του Συλλόγου γνωρίζουν μεγάλη άνθηση και ο αριθμός των αθλούμενων παιδιών ολοένα και αυξάνεται. Σε αυτό βοήθησαν αρκετά, τόσο η ραγδαία οικιστική ανάπτυξη που σημειώθηκε στην περιοχή της Νέας Μάκρης εκείνη την περίοδο, όσο και η μετακίνηση και εγκατάσταση του Συλλόγου (αθλητικών και πολιτιστικών τμημάτων) στο Κλειστό Γήπεδο της Νέας Μάκρης το 2003. Η άνοδος της ανδρικής ομάδας μπάσκετ το 2004 στη Β’ ΕΣΚΑ ήταν το επιστέγασμα όλης αυτής της προσπάθειας.

Από το 2004 μέχρι σήμερα, το τμήμα μπάσκετ του Επιμορφωτικού Συλλόγου Νέας Μάκρης, έχοντας κερδίσει το σεβασμό και την αναγνώριση ανάμεσα σε εκατοντάδες σωματεία της Αττικής, συνεχίζει να προσφέρει στα παιδιά της Νέας Μάκρης και γενικότερα της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Μαραθώνα, μέσα από τα οργανωμένα τμήματά του, την εκμάθηση του αθλήματος. Παράλληλα με τη διδασκαλία των μυστικών του αθλήματος, οι καταξιωμένοι και προερχόμενοι από τις ακαδημίες του Συλλόγου μας, προπονητές μαζί με τη διοίκηση, τους εφόρους του Συλλόγου και τους παλαιότερους αθλητές, δουλεύουν ακατάπαυστα προκειμένου να εφοδιάσουν τα παιδιά με πειθαρχία, αγωνιστικότητα, σεβασμό στον αντίπαλο και πάνω από όλα με ήθος και αξίες.

Οι “καρποί” όλης αυτής της προσπάθειας, δεν σταματούν μόνο στα μετάλλια και τις πρωτιές που κατακτούν οι ομάδες του Συλλόγου μας εντός των αγωνιστικών χώρων. Το κυριότερο αποτέλεσμα είναι ότι εφοδιάζουν την κοινωνία μας με νέα παιδιά γεμάτα ήθος, αξίες και ιδανικά, κάνοντας όλους τους ανθρώπους του Επιμορφωτικού Συλλόγου Νέας Μάκρης, υπερήφανους για τους κόπους, τις θυσίες και τις κοπιώδεις προσπάθειες που κάνουν όλα αυτά τα χρόνια που λειτουργεί το τμήμα μπάσκετ του Επιμορφωτικού.

Επιτυχίες των τμημάτων Μπάσκετ

Παιδικό Τμήμα Μπάσκετ

 • Σεζόν 1998 – 1999: 1η θέση (χωρίς ήττα) στον όμιλο του πρωταθλήματος ΕΣΚΑ και πρόκριση στη Β’ Φάση, όπου αποκλείστηκε από την ομάδα της Δάφνης. (Προπονητής: Μ. Ζωακος)
 • Σεζόν 1999 – 2000: 1η θέση στον όμιλο του πρωταθλήματος ΕΣΚΑ και πρόκριση στη Β’ Φάση, όπου αποκλείστηκε από την ομάδα του Αμύντα. (Προπονητής: Μ. Ζωακος)
 • Σεζόν 2011 – 2012: 2η θέση στον Δ’ όμιλο του πρωταθλήματος ΕΣΚΑ και πρόκριση στη Β’ Φάση, όπου αποκλείστηκε από την ομάδα του Ιάσονα Κολωνού. (Προπονητής:Σ. Μπούτζης).
 • Σεζόν 2022 – 2023: 2η θέση στον Θ’ όμιλο του πρωταθλήματος ΕΣΚΑ και πρόκριση στη τελική Φάση ανόδου Α2 Παίδων, όπου κατέκτησε την άνοδο ως επιλαχούσα. (Προπονητής:Αλ. Καραχάλιος).
Εφηβικό Τμήμα Μπάσκετ
 
 • Σεζόν 1997 – 1998: 1η θέση στον όμιλο του πρωταθλήματος ΕΣΚΑ και πρόκριση στη Β’ Φάση, όπου αποκλείστηκε από την ομάδα του Ολυμπιακού. (Προπονητής:Μ. Ζωάκος).
 • Σεζόν 2011 – 2012: 1η θέση στον Δ’ όμιλο του πρωταθλήματος ΕΣΚΑ, πρόκριση στη Β’ Φάση, όπου απέκλεισε την ομάδα του Φιλίππου Περιστερίου και εκ νέου πρόκριση στη Γ’ Φάση του πρωταθλήματος, όπου αποκλείστηκε από την ομάδα των Αχαρνών. (Προπονητής: Σταύρος Γραμμένος. Βοηθ. Προπονητή: Στέλιος Γραμμένος).
 • Σεζόν 2013 – 2014: 1η θέση (χωρίς ήττα) στον Δ’ όμιλο του πρωταθλήματος ΕΣΚΑ, πρόκριση στη Β’ Φάση, όπου απέκλεισε την ομάδα της Ροδόπολης και εκ νέου πρόκριση στη Γ’ Φάση του πρωταθλήματος όπου αποκλείστηκε από την ομάδα των Αγίων Αναργύρων. (Προπονητής:Σ. Μπούτζης).
 • Σεζόν 2013 – 2014: 1η θέση στο Τουρνουά Καλλιθέας, (Προπονητής:Σ. Μπούτζης)
 • Σεζόν 2014 – 2015: 1η θέση (χωρίς ήττα) στον Δ’ όμιλο του πρωταθλήματος ΕΣΚΑ, πρόκριση στη Β’ Φάση, όπου απέκλεισε την ομάδα του Αστέρα Περιστερίου εκ νέου πρόκριση στη Γ’ Φάση του πρωταθλήματος όπου απέκλεισε την ομάδα του Εύνικου Άνω Λιοσίων και πρόκριση στην Τελική Φάση του πρωταθλήματος όπου νικώντας την ομάδα του Ηλυσιακού κατέκτησε την άνοδο στην Α’ ΕΣΚΑ Εφήβων. (Προπονητής: Σ. Μπούτζης).Η εν λόγω επιτυχία αποτελεί την πιο λαμπρή επιτυχία των τμημάτων υποδομής του Συλλόγου μας, μιας και αποτέλεσε το επιστέγασμα της προσπάθειας των αθλητών που προέρχονται όλοι από τα τμήματα υποδομής του Επιμορφωτικού Συλλόγου Νέας Μάκρης. Αποτελεί δε, την καλύτερη απόδειξη ότι η δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες μπάσκετ του Συλλόγου μας, είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, καθιστώντας τον Επιμορφωτικό Σύλλογο Νέας Μάκρης πρωταγωνιστή ανάμεσα σε εκατοντάδες ομάδες της Αττικής.
Ανδρικό Τμήμα Μπάσκετ
 
 
 • Σεζόν 1999 – 2000: 3η θέση στον όμιλο του πρωταθλήματος Δ’ ΕΣΚΑ και άνοδος στην Γ΄ ΕΣΚΑ (μέσω διαδικασίας μπαράζ). (Προπονητής: Φ. Χαλκουτσάκης).
 • Σεζόν 2003 – 2004: 2η θέση στον όμιλο του πρωταθλήματος Γ’ ΕΣΚΑ και άνοδος στην Β΄ ΕΣΚΑ. (Προπονητής: Φ. Χαλκουτσάκης).
 • Σεζόν 2007 – 2008: 5η θέση στον όμιλο του πρωταθλήματος Β’ ΕΣΚΑ. 
  (Προπονητής: Μ. Ζωάκος)

 • Σεζόν 2007 – 2008: 1η θέση στο Τουρνουά Κερατέας. (Προπονητής: Ν. Διόχνος).
 • Σεζόν 2011 – 2012: Πρόκριση στη Β’ Φάση του Κυπέλλου ΕΣΚΑ, όπου αποκλείστηκε από την

  ομάδα του Θεμιστοκλή Αιγάλεω. (Προπονητής: Φ. Σάλλας).

 • Σεζόν 2011 – 2012: 4η θέση στον Β’ όμιλο του πρωταθλήματος Γ’ ΕΣΚΑ
  και άνοδος στη Β’ ΕΣΚΑ. Πρόκριση στη Δ’ φάση του Κυπέλλου ΕΣΚΑ όπου αποκλείστηκε από την ομάδα του Τρίτωνα. (Προπονητής: Σ. Μπούτζης).
 • Σεζόν 2014 – 2015: 4η θέση στον Α’ όμιλο του πρωταθλήματος Γ’ ΕΣΚΑ, συμμετοχή σε αγώνα μπαράζ, όπου νίκησε την ομάδα του Κούρου και ως επιλαχούσα, ανέβηκε στη Β’ ΕΣΚΑ. (Προπονητής: Σ. Μπούτζης).
 • Σεζόν 2018 – 2019: 1η θέση στον Β’ όμιλο του πρωταθλήματος Γ’ ΕΣΚΑ και κατάκτηση άνοδος στη Β’ ΕΣΚΑ. Συμμετοχή στον αγώνα Υπερπρωταθλητή της Γ’ ΕΣΚΑ, όπου ηττήθηκε από την ομάδα της Ίριδας Πετρούπολης. (Προπονητής: Σ. Μπούτζης).
 • Σεζόν 2023 – 2024: 1η θέση στον Β’ όμιλο του πρωταθλήματος Δ’ ΕΣΚΑ και κατάκτηση άνοδος στη Γ’ ΕΣΚΑ. Συμμετοχή στους αγώνες ανάδειξης Υπερπρωταθλητή της Δ’ ΕΣΚΑ. (Προπονητής: Ν. Κονδύλης).
 Πορεία Ανδρικής Ομάδας Μπάσκετ
 
Σεζόν

Κατηγορία

Θέση

Κύπελλο

1998–1999

Δ’ ΕΣΚΑ

1999– 2000

Δ’ ΕΣΚΑ

3η

2000– 2001

Γ’ ΕΣΚΑ

7η

Α΄Φάση

2001– 2002

Γ’ ΕΣΚΑ

7η

Α΄Φάση

2002– 2003

Γ’ ΕΣΚΑ

6η

Α΄Φάση

2003– 2004

Γ’ ΕΣΚΑ

2η

Α΄Φάση

2004– 2005

Β’ ΕΣΚΑ

8η

Β΄Φάση

2005– 2006

Β’ ΕΣΚΑ

7η

Β΄Φάση

2006– 2007

Β’ ΕΣΚΑ

7η

Β΄Φάση

2007– 2008

Β’ ΕΣΚΑ

5η

Β΄Φάση

2008– 2009

Β’ ΕΣΚΑ

8η

Β΄Φάση

2009– 2010

Β’ ΕΣΚΑ

6η

Β΄Φάση

2010– 2011

Β’ ΕΣΚΑ

10η

Β΄Φάση

2011– 2012

Γ’ ΕΣΚΑ

3η

Β΄Φάση

2012– 2013

Β’ ΕΣΚΑ

14η

Α΄Φάση

2013– 2014

Γ’ ΕΣΚΑ

6η

Α΄Φάση

2014– 2015

Γ’ ΕΣΚΑ

4η

Δ΄Φάση

2015– 2016

Β’ ΕΣΚΑ

12η

Β΄Φάση

2016– 2017

Γ’ ΕΣΚΑ

7η

Β΄Φάση

2017-2018

Γ’ ΕΣΚΑ

Α’ Φάση

2018-2019

Γ’ ΕΣΚΑ

Α’ Φάση

2019-2020

Β’ ΕΣΚΑ

11η
(Διακοπή)

Β’ Φάση

2020-2021

Β’ ΕΣΚΑ


(Διακοπή)

Α’ Φάση

2021-2022

Β’ ΕΣΚΑ

Α’ Φάση

2022-2023

Γ’ ΕΣΚΑ

Α’ Φάση

2023-2024

Δ’ ΕΣΚΑ

Α’ Φάση

 
Προπονητές Ανδρικής Ομάδας Μπάσκετ
 

Σεζόν

Προπονητής

1998 – 1999 Μιχάλης Ζωάκος
1999 – 2007 Φίλιππος Χαλκουτσάκης
2007 Νίκος Διώχνος
2007 – 2008 Μιχάλης Ζωάκος
2008 – 2009 Γιάννης Αναστασόπουλος
2009 – 2010 Φίλιππος Χαλκουτσάκης
2010 – 2014 Φώτης Σάλλας
2014 – 2022 Σπύρος Μπούτζης
2022 – Σήμερα Νότης Κονδύλης

 

 
ΤΜΗΜΑ ΒΟΛΕΙ

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΒΟΛΕΙ

Το τμήμα Volley του Επιμορφωτικού ξεκίνησε να λειτουργεί το 2003, χρονιά κατά την οποία ο Σύλλογός μας εγκαταστάθηκε στο κλειστό γήπεδο του αθλητικού και πολιτιστικού πάρκου Νέας Μάκρης. Το τμήμα αυτό, γεννήθηκε από την έντονη επιθυμία για εκγύμναση των κοριτσιών της περιοχής μας και τη συμμετοχή σε ένα ομαδικό άθλημα. Έτσι, ο πρόεδρος του Συλλόγου εκείνη την περίοδο, κος Γ. Δημητριάδης μαζί με τον προπονητή Γ. Παπαβασιλείου, δημιούργησαν το τμήμα Volley κοριτσιών του Επιμορφωτικού Συλλόγου Νέας Μάκρης.


Το 2005 η έλευση του Ηλία Μάκαρη ως προπονητή στα τμήματα Volley σήμανε την απαρχή της άνθισης του αθλήματος στο Σύλλογό μας. Το 2008 η ομάδα των παγκορασίδων και το 2009 η ομάδα των κορασίδων έφτασαν στην 5η και 8η θέση στην Αττική αντίστοιχα, μέσα από τη συμμετοχή τους στα πρωταθλήματα της διοργανώτριας αρχής (Ε.Σ.Π.Α.Α.Α.).

Παρά τις δυο αυτές σπουδαίες επιτυχίες των ομάδων μας, η συνέχεια δεν ήταν η αναμενόμενη. Λόγω έλλειψης οργάνωσης στις ακαδημίες Volley καθώς επίσης και με τις μεταγραφές της ταλαντούχας αθλήτριάς μας Δ. Παναγιωτίδου στον Ηρακλή Κηφισιάς και τη φυγή της αρχηγού της ομάδας μας, το τμήμα έφτασε ένα βήμα πριν τη διάλυση το 2009. 

Παρά τα προβλήματα που αντιμετώπιζε το τμήμα των κοριτσιών, τη σεζόν 2009 – 2010, ο Σύλλογός μας προσάρτησε την ομάδα Volley αγοριών του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Νέας Μάκρης, προπονητής της οποίας ήταν ο Κώστας Καρατζάς.

Το καλοκαίρι του 2010 η νεοεκλεγείσα διοίκηση του Συλλόγου αποφάσισε να αναδιοργανώσει και να προχωρήσει σε εκ βάθρων αναδόμηση του τμήματος κοριτσιών προκειμένου να ξανασταθεί στα πόδια του και να στηρίξει την προσπάθεια του τμήματος των αγοριών. Προχώρησε σε διαχωρισμό των τμημάτων της ακαδημίας Volley κοριτσιών από τα αγωνιστικά τμήματα.

Το καλοκαίρι του 2011 ανέθεσε την εκγύμνασή τους στον πολύπειρο αθλητή και γηγενή Γιώργο Κάρλο, ενώ όλα τα αγωνιστικά τμήματα παρέμειναν υπό τις οδηγίες του Ηλία Μάκαρη. Παράλληλα, η ομάδα Volley των αγοριών έγινε η βάση πάνω στην οποία χτίστηκε το 2011 η πρώτη ανδρική ομάδα Volley της περιοχής του Δήμου Μαραθώνος.

Από το 2011 μέχρι το 2014 το το τμήμα έκανε άλματα προόδου και ανάπτυξης: οι ακαδημίες μετρούσαν πάνω από 60 κορίτσια, ενώ υπήρχαν 5 αγωνιστικές ομάδες που συμμετείχαν στα πρωταθλήματα της Ε.Σ.Π.Α.Α.Α. (Άνδρες, έφηβοι, παγκορασίδες, κορασίδες και γυναίκες). 

Το 2014 κάποιες διαφωνίες ανάμεσα στους προπονητές, αθλητές και διοίκηση, είχαν ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση του πρώτου προπονητή κου Μάκαρη από τη θέση του και εν συνεχεία την απόφαση των προπονητών της ακαδημίας μας (κου Κελέμπελη Κώστα και Κάρλου Γιώργου), να ιδρύσουν νέο Σύλλογο Volley (τον Α.Ο. Ίσιδα-Δίας Νέας Μάκρης).

Τα έτη 2014 – 2017 ήταν χρονιές αναδίπλωσης του τμήματος, όπου μέσα σε συνθήκες εντονότατου ανταγωνισμού, έχασε πολλές από τις αθλήτριες της ακαδημίας ενώ παράλληλα το 2016 η διοίκηση αναγκάστηκε να διαλύσει το ανδρικό τμήμα Volley.

To 2017 η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του τμήματος Γυναικών από τον Πρωταθλητή Ευρώπης και πολύπειρο προπονητή κο Γιάννη Φάκα, έφερε έναν νέο αέρα ανανέωσης στο τμήμα volley. Με ελάχιστα διαθέσιμα μέσα, αλλά με πολύ όρεξη και μεράκι, έχοντας δίπλα του τη διοίκηση του Συλλόγου, ο coach και το τεχνικό του επιτελείο, κατόρθωσαν να επαναφέρουν το τμήμα volley στο δρόμο των επιτυχιών και έκτοτε η πορεία του να είναι συνεχώς βελτιούμενη και ανοδική! Αποκορύφωμα της μέχρι τώρα παρουσίας του κου Γιάννη Φάκα, αποτέλεσε η σεζόν 2018-2019 όπου η ομάδα Γυναικών κατέκτησε το Β’ Τοπικό Πρωτάθλημα και προβιβάστηκε για πρώτη φορά στην σύντομη ιστορία της στην Α’ Τοπική Κατηγορία Ε.Σ.Π.Α.Α.Α.

Σήμερα το τμήμα Volley, φιλοξενεί μόνο κορίτσια στις τάξεις του, και απαρτίζεται από 2 αγωνιστικά τμήματα Γυναίκες και κορίτσια Κ20, ενώ υπάρχει και ακαδημία volley κοριτσιών. Το σύνολο των αθλητριών μας ανέρχεται περίπου σε 70 άτομα.

 Η δίψα για το άθλημα του Volley στη περιοχή του Δήμου Μαραθώνα και η ανάγκη για άθληση των παιδιών της περιοχής μας αποτέλεσαν και αποτελούν βασικό σκοπό λειτουργίας του τμήματος. Οι επιτυχίες σε αγωνιστικό επίπεδο, όποτε αυτές έρχονται είναι ευπρόσδεκτες αλλά δεν αποτέλεσαν ποτέ αυτοσκοπό των ανθρώπων του Συλλόγου μας.

Σήμερα, τα τμήματα παρά την πρόσφατη κρίση που πέρασαν, συνεχίζουν δυναμικά την παρουσία τους, ολοκληρώνουν με επιτυχία άλλη μια χρονιά και ευελπιστούμε το αδιαμφισβήτητα σπουδαίο έργο του Συλλόγου μας να συνεχιστεί για πολλές δεκαετίες ακόμα.

Επιτυχίες των τμημάτων Volley

Τμήμα Volley Παγκορασίδων

–          Σεζόν 2007 – 2008 : 1η θέση (χωρίς καμία ήττα) στον Όμιλο του Πρωταθλήματος ΕΣΠΑΑΑ και πρόκριση στη Β’ Φάση, όπου τελικά κατέλαβε την 5η  θέση στην Αττική.

Τμήμα Volley Κορασίδων

–          Σεζόν 2008 – 2009: 2η θέση στον Όμιλο του Πρωταθλήματος ΕΣΠΑΑΑ και πρόκριση στη Β’ Φάση, όπου τελικά κατέλαβε την 8η θέση στην Αττική.

Τμήμα Volley Γυναικών

– Σεζόν 2013 – 2014: Παρθενική εμφάνιση στο Πρωτάθλημα Γ’ Τοπικής Κατηγορίας της  ΕΣΠΑΑΑ με πολύ καλή πορεία με 4 νίκες και 8 ήττες

–  Σεζόν 2016 – 2017: Πρόκριση στη Β’ Φάση του Πρωταθλήματος Τοπικής Κατηγορίας 2 και εξασφάλιση παρουσίας στη 2η Τοπική Κατηγορία ΕΣΠΑΑΑ για τη σεζόν 2017 – 2018.

–  Σεζόν 2018 – 2019: Η κορυφαία στιγμή της ιστορίας της ομάδας Volley Γυναικών. Κατάκτηση πρωταθλήματος 2ης Τοπικής Κατηγορίας Γυναικών και εξασφάλιση απ’ ευθείας ανόδου, στην Α-Τοπική Κατηγορία Γυναικών για τη σεζόν 2019-2020.

Τμήμα Volley Εφήβων

– Σεζόν 2013 – 2014: 5η θέση στον Όμιλο του Πρωταθλήματος ΕΣΠΑΑΑ και μή πρόκριση στο Final-4 μόλις για ένα (!) σέτ. Στην τελική κατάταξη έλαβε την 5η θέση στην Αττική.

Ανδρικό Τμήμα Volley 

–  Σεζόν 2012 – 2013: Μόλις στη 2η Συμμετοχή στο Πρωτάθλημα Β’ ΕΣΠΑΑΑ η ομάδα του Συλλόγου μας προκρίνεται πρώτη από τον όμιλό της στη Β’ Φάση του Β’ Τοπικού πρωταθλήματος και διεκδικεί την άνοδο επί ίσοις όροις. Καταλαμβάνει τελικά την 4η θέση και χάνει την άνοδο στις λεπτομέρειες.

– Σεζόν 2013 – 2014: Άνοδος στη Β’ Εθνική Κατηγορία Ανδρών.

– Σεζόν 2016 – 2017: Υποβιβασμός στη Τοπική Κατηγορία Ανδρών και διάλυση τμήματος.

0 Shares
Style switcher RESET
Body styles
Color scheme