Το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμορφωτικού Συλλόγου Νέας Μάκρης, έπειτα από σχετική εισήγηση της Επιτροπής Μπάσκετ,  αποφάσισε τη λήξη της συνεργασίας με τον προπονητή κο Γιάννη Παπαβασιλείου και την έναρξη της συνεργασίας του Συλλόγου με τον προπονητή κο Βαγγέλη Λεοντίδη, ο οποίος θα αναλάβει τα τμήματα ακαδημίας μπάσκετ έχοντας στενή συνεργασία με τον τεχνικό διευθυντή του τμήματος κο Νότη Κονδύλη.

Σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο και  η Επιτροπή μπάσκετ εκφράζουν δημοσίως το σεβασμό τους και ευχαριστούν θερμά τον προπονητή κο Γιάννη Παπαβασιλείου, ο οποίος θα αποτελεί ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ιστορίας του τμήματος μπάσκετ και εν γένει του Επιμορφωτικού Συλλόγου Νέας Μάκρης

Αποχαιρετώντας τον κο Παπαβασιλείου, θα ήταν λάθος να μην αναφέρουμε δύο λόγια για τη πορεία του και τις υπηρεσίες που προσέφερε στον Επιμορφωτικό Σύλλογο Νέας Μάκρης. Σίγουρα το να περιγράψει κανείς τη δράση ενός τόσο δραστήριου και πολυσχιδούς ανθρώπου, μέσα σε μια παράγραφο είναι αρκετά δύσκολο και αν παραλείψουμε κάτι, παρακαλούμε για την επιείκειά σας.
Ο κος Γιάννης Παπαβασιλείου ανέλαβε πριν από 22 χρόνια προπονητής της ακαδημίας μπάσκετ του Επιμορφωτικού, αποτελώντας όλα αυτά τα χρόνια τον άνθρωπο που “υποδεχόταν” τα μικρά παιδιά που ήθελαν να μάθουν μπάσκετ, στον Ε.Σ. Νέας Μάκρης. Το 2005 έπειτα από σχετική πρόταση που του έγινε από τον αείμνηστο Γιάννη Δημητριάδη, ο κος Παπαβασιλείου ανέλαβε την δημιουργία του τμήματος Volley, φέρνοντας πολλά κορίτσια της περιοχής σε επαφή με το συγκεκριμένο άθλημα και παρέδωσε την επόμενη χρονιά τη σκυτάλη στον επόμενο προπονητή έχοντας δημιουργήσει μια ακαδημία με αρκετές αθλήτριες. Στις αρχές της δεκαετίας 2010 – 2020, έπειτα από δική του προτροπή και εισήγηση ο Επιμορφωτικός υιοθετεί την ιδέα του και ιδρύει τμήμα προσχολικής ηλικίας για παιδιά 4-6 ετών, τμήμα στο οποία προσέφερε τις υπηρεσίες του αφιλοκερδώς. Η συνέχεια όμως δεν ήταν η αναμενόμενη καθώς ο έντονος ανταγωνισμός, η μείωση στις προπονητικές ώρες και οι πολλές ασχολίες του coach, οδήγησαν στο κλείσιμο του τμήματος. Την ίδια περίοδο ο κος Παπαβασιλείου δημιουργεί στον Ε.Σ. Νέας Μάκρης τμήμα ξιφασκίας, το οποίο θα λειτουργήσει μέχρι το 2017 και έπειτα θα κλείσει, λόγω των πολλών ιδιαιτεροτήτων που έχει ως άθλημα (υψηλά κόστη εξοπλισμού, λιγοστοί αγώνες και χώροι που πληρούν προϋποθέσεις άθλησης κλπ). Τη χρονιά 2018 ο κος Παπαβασιλείου, εκτός του ότι αποτέλεσε παράλληλα με τις υπόλοιπες ασχολίες του και γυμναστής της ανδρικής ομάδας μπάσκετ, ανέλαβε τη δημιουργία τμήματος κοριτσιών μπάσκετ. Το τμήμα λόγω διαφόρων εσωτερικών προβλημάτων δεν κατάφερε να ορθοποδήσει και την επόμενη χρονιά διαλύθηκε.  Ανάμεσα σε όλη τη δράση του, σημαντικό είναι να αναφερθεί πως βοήθησε τα μέγιστα μέσα από τις γνωριμίες που έχει, ώστε ο Ε.Σ. Νέας Μάκρης να είναι πάντα μεταξύ των κορυφαίων ερασιτεχνικών συλλόγων, γεγονός που εκτιμήθηκε το 2018 όταν το τμήμα μπάσκετ ήταν ανάμεσα στις 50 Πανελληνίως που εντάχθηκε στις αθλητικές ακαδημίες ΟΠΑΠ.

Παράλληλα με την απομάκρυνση του κου Παπαβασιλείου, ενημερώνουμε ότι και ο κος Στέφανος Αρμαγανίδης, δεν θα συνεργαστεί φέτος με τον Ε.Σ. Νέας Μάκρης, λόγω του ότι αυτή τη περίοδο ο Στέφανος υπηρετεί τη μητέρα πατρίδα, εκτίωντας τη στρατιωτική του θητεία και όλοι του ευχόμαστε καλός πολίτης!

Λίγα λόγια για τον νέο μας προπονητή

Ο κος Βαγγέλης Λεοντίδης, είναι ένας παλιός γνώριμος του Συλλόγου, καθώς το 2009 είχε αναλάβει τα παιδοεφηβικά τμήματα του Ε.Σ. Νέας Μάκρης, όπου παρέμεινε για μια σεζόν. Είναι μόνιμος κάτοικος Ραφήνας, είναι έγγαμος και έχει δύο παιδιά. Είναι μέλος του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης, κατέχει δίπλωμα προπονητή Β’  Κατηγορίας και είναι αναγνωρισμένος στη Γ.Γ.Α. Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα σεμιναρίων μπάσκετ, διεθνών και για μικρές ηλικίες. Κατά το παρελθόν, έχει εργασθεί σε πολλές ακαδημίες σε όλη την Αττική, ενώ τα τελευταία χρόνια, εργάστηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία στο Α.Ο. Καλλιτεχνούπολης, όπου κατά τη παραμονή του εκεί οι ακαδημίες μπάσκετ γνώρισαν ιδιαίτερη άνθιση.
Εκτός από το μπάσκετ, στα κύρια ενδιαφέροντα του κου Λεοντίδη συγκαταλλέγονται ο οδηγισμός, είναι εκπαιδευτής χιονοδρομίας, ναυαγοσωστικής, είναι ραδιοερασιτέχνης, ενώ ασχολείται με καταδύσεις, τρέξιμο, ποδήλατο και windsurfing. Εκείνο όμως που τον διακρίνει, είναι η αγάπη για τα παιδιά, το ενδιαφέρον που δείχνει ώστε όλα τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με το άθλημα και να το αγαπήσουν, ενώ είναι ιδιαιτέρως επικοινωνιακός με τους γονείς και οργανωτικός με οτοδήποτε ασχολείται. 
Η πλούσια εμπειρία του και η αγάπη του για τα παιδιά και το άθλημα αποτελλούν ένα πολύ γερό θεμέλιο για το δύσκολο πόστο που ανέλαβε και το μεγάλο κενό που καλείται να καλύψει.

Καλή επιτυχία Coach!

 

0 Shares
Style switcher RESET
Body styles
Color scheme