Ο Ε.Σ. ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ ΠΑΕΙ… ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Ο Ε.Σ. ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ ΠΑΕΙ… ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ

12 Μαρτίου 2023

Την Κυριακή 12 Μαρτίου το τμήμα Βιβλιοθήκης του Ε.Σ. Νέας Μάκρης, διοργανώνει εκδρομή στο Μουσείο Ακρόπολης όπου θα επισκεφθούμε την έκθεση “Ένδυμα ψυχής“.
 
Επιπλέον την ίδια ημέρα θα έχουμε τη χαρά να δούμε ελεύθερα και την “Αφροδίτη με το Χρυσό Μπικίνι“.
 
Το 2022, την Ημέρα της Γυναίκας, στις 8 Μαρτίου, είχαν την τιμητική τους στο Μουσείο Ακρόπολης οι «Ξενιτεμένες θεές του Παρθενώνα».
Φέτος, το Μουσείο Ακρόπολης, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρα της Γυναίκας, εγκαινιάζει μία νέα σειρά εκθέσεων «Περιοδικοί και απρόσμενοι επισκέπτες», με έργα από μουσεία του κόσμου που θα το επισκέπτονται κατά διαστήματα, είτε συνδεόμενα με κάποια εορταστική εκδήλωση είτε απρόσμενα, εμπλουτίζοντας έτσι την αισθητική και τη γνώση των επισκεπτών.
Όπως ενημερώνει το μουσείο, πέρυσι την ίδια μέρα, στον ίδιο εορτασμό, η έμφαση είχε δοθεί στην πνευματική συνεισφορά των γυναικών ποιητριών της αρχαιότητας με έργα μελοποιημένα από την Λένα Πλάτωνος και αποδοσμένα από τη φωνή της Μαρίας Φαραντούρη.
 
Φέτος, η έμφαση δίδεται στη γυναικεία ομορφιά με ένα έργο γλυπτικής που ασκεί τη δική του γοητεία με το απαράμιλλο κάλλος της Αφροδίτης, θεάς της ομορφιάς, στην οποία ο Πάρις, ως κριτής τριών θεαινών, χάρισε το μήλο της Έριδος τῇ Καλλίστη, στην πιο εύ-μορφη από όλες. Ο απρόσμενος φετινός επισκέπτης, η «Αφροδίτη με το χρυσό μπικίνι», προέρχεται από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Νάπολης. Το σπουδαίο αυτό έργο του 1ου αι. μΧ θα εκτίθεται στο ισόγειο του Μουσείου Ακρόπολης από τις 8 Μαρτίου έως και τις 28 Μαΐου 2023.
Για την είσοδο στο ισόγειο του μουσείου δεν απαιτείται η αγορά εισιτηρίου.
 
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα προβάλλεται ένα σχετικό βίντεο και θα διανέμεται δωρεάν ένα δίγλωσσο επεξηγηματικό φυλλάδιο, επιλογή τμημάτων του οποίου παρατίθενται στη συνέχεια:
 
«…Το αγαλμάτιο βρέθηκε μαζί με άλλες αρχαιότητες το 1954 στην λεγόμενη έκτοτε “Οικία της Αφροδίτης” στην Πομπηία και φυλάχθηκε στο “Μυστικό Δωμάτιο” του Αρχαιολογικού Μουσείου της Νάπολης, λόγω της εξαιρετικής του ποιότητας, της σπανιότητας των διακοσμητικών στοιχείων του καθώς και της ερωτικής αύρας που αποπνέει…».
«…Η λευκότητα του μαρμάρου που ακτινοβολεί προς το φως (άλλωστε μαρμαίρω στα αρχαία ελληνικά, εξ ού και μάρμαρο, σημαίνει αντανακλώ το φως), έρχεται σε αγαστή συμφωνία με τη χρυσή διακόσμηση του σώματος, δημιουργώντας μία αίσθηση χιονάτης, απαλής επιδερμίδας που σε προ(σ)καλεί να την αγγίξεις…».
 
 
 

Πληροφορίες – Κρατήσεις Θέσεων
Κα Μαρία Βούλγαρη

Venue

Μουσείο Ακρόπολης
Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15
Αθήνα, Αττική 11742 Ελλάδα
+ Google Map
Phone
210 900 09 00
View Venue Website

Organizer

Ε.Σ. ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ
Style switcher RESET
Body styles
Color scheme