ΚΑΙ ΕΓΕΝΕΤΩ… ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ “ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ”

Την 19η Απριλίου 2019, σε μια βραδιά γεμάτη συγκίνηση, όμορφες εικόνες και αναμνήσεις, το παρελθόν βρέθηκε στον ίδιο χώρο με το παρόν και το μέλλον του Επιμορφωτικού Συλλόγου Νέας Μάκρης. Στον χώρο, που το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μαραθώνα με την υπ’ αριθμόν 100/2018 της 19ης Μαρτίου 2018 απόφασή του, το Κλειστό Γήπεδο μπάσκετ του Αθλητικού και Πολιτιστικού Πάρκου της Νέας Μάκρης ονομάστηκε «Γιάννης Δημητριάδης» και με πρωτοβουλία του Δ.Σ. του Συλλόγου μας υλοποιήθηκε η απόφαση αυτή, σε μια εκδήλωση πολύ επιτυχημένη κατά γενική  ομολογία.

Η συγκίνηση, η  ικανοποίηση και η χαρά των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, μεγάλη καθώς η τελετή ονοματοδοσίας του γηπέδου, συνέπεσε με τις κατακτήσεις των πρωταθλημάτων και φυσικά τις ανόδους, τόσο της ανδρικής ομάδας μπάσκετ όσο και της γυναικείας ομάδας βόλεϊ με προπονητές τους κους Σπύρο Μπούτζη  και Γιάννη Φάκα, αντίστοιχα καθώς και τη διάκριση των μικρών μας αθλητών που απαρτίζουν την ομάδα μπάσκετ των προμίνι με προπονητή τον κο Γιάννη Κολοκυθά. Επιτυχίες που ήταν το μεγαλύτερο δώρο στον τιμώμενο αείμνηστο  πρόεδρο του Συλλόγου μας.

Η παρουσία στην εκδήλωση σύσσωμου του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας, των παλαιών Προέδρων κου Μανώλη Χατζηεμμανουήλ και κας Καίτης Λαγωνικάκου, μελών του Δ.Σ. του παρελθόντος, πολλών νυν αλλά και πρώην αθλητών, αθλητριών, προπονητών και εφόρων, γονιών και φίλων του Συλλόγου μας απέδειξε τη δυναμική που είχε και έχει ο Επιμορφωτικός Σύλλογος Νέας Μάκρης.

Την εκδήλωσή μας τίμησαν με την παρουσία τους, πάρα πολλοί εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης: η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Μαραθώνα κα Ευαγγελίου –Ρίζου Αναστασία και οι αντιδήμαρχοι κος Αργύρης Λάσκος και κος Γιώργος Νησιώτης καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι κος Μεγαγιάννης Αδάμ, κος Πέτρος Αλεξανδρής, κος Γιάννης Μπούσουλας, κα Πόπη Πατεράκη, κος Χρήστος Στάμου, κος Βασίλης Δελαγραμμάτικας, κος Βαγγέλης Σωτηρίου, κος Μανώλης Γεωργάτος, κος Κώστας Λάσκος και οι Πρόεδροι των τοπικών Συμβουλίων κος Άγγελος Λένας και κος Μάκης Μεγαγιάννης.
Φυσικά, το παρόν έδωσαν και όλοι οι
υποψήφιοι Δήμαρχοι (με αλφαβητική σειρά): κος Κυπαρίσσης Ευάγγελος, κος Λιβαθινός Σπύρος, κος Στεφανίδης Νίκος, κος Τσίρκας Στέργιος και κος Χατζηγιάννης Νίκος καθώς και πολλοί υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι.
Ενώ την Περιφέρεια Αττικής εκπροσώπησε ο Περιφερειακός Σύμβουλος κος Γιάννης Σμέρος, ο κος Δημήτρης Καλύβας και η υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος κα Βαρέλη- Στεφανίδη Ζωή.

Την οικογένεια του Γιάννη Δημητριάδη, εκπροσώπησαν η κόρη του,  Άντα Δημητριάδη με το σύζυγό της και  ο αδελφός του Στέλιος Δημητριάδης με τη σύζυγό του, που παρακολούθησαν όλη την εκδήλωση μέσα σε έντονη συναισθηματική φόρτιση.

Κλείνοντας με τις παρουσίες, για το Σύλλογό μας ήταν ιδιαιτέρως τιμητική η παρουσία του προέδρου της Ένωσης Πετοσφαίρισης  Αθηνών και Ανατολικής Αττικής (Ε.Σ.Π.Α.Α.Α.) κου Κώστα Αλαγιάννη, της αντιπροέδρου της Ένωσης Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Αττικής (Ε.Σ.Κ.Α.) κας Φάσουρα Ελισάβετ καθώς και  του εφόρου της Εθνικής ομάδας μπάσκετ των εφήβων κου Βασιλακόπουλου Σπύρου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ένα σύντομο καλωσόρισμα του Προέδρου του Επιμορφωτικού Συλλόγου Νέας Μάκρης κου Νικόλαου Καραβασίλη, ενώ στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο κεντρικός ομιλητής της βραδιάς, ο Δήμαρχος Ιορδάνης Λουίζος, που υπήρξε επί σειρά ετών φίλος και συνεργάτης του Προέδρου μας Γιάννη Δημητριάδη.

Στην ομιλία του, αναφέρθηκε με πολλή ζέση στο ήθος του αλλά και στο πάθος που τον διέκρινε ώστε να προσφέρει εθελοντικά και με ανιδιοτέλεια μέσω του Επιμορφωτικού Συλλόγου Νέας Μάκρης, στην τοπική Κοινωνία της Νέας Μάκρης και ιδιαιτέρως στην νεολαία της πόλης μας, τις καλύτερες δυνατές συνθήκες άθλησης, χωρίς να παραμελεί και το πολιτιστικό κομμάτι του Συλλόγου.

Στη συνέχεια, στο βήμα των ομιλητών ανέβηκε, ο επί 19 συνεχή χρόνια αθλητής και αρχηγός της ανδρικής ομάδας μπάσκετ του Συλλόγου μας, Γιώργος Χαχόλος, ο οποίος σε έναν άκρως συγκινητικό λόγο και εκφράζοντας όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες του Συλλόγου μας, νυν και πρώην, χαρακτήρισε τον κο Γιάννη – όπως όλοι τον έλεγαν –  ως “δεύτερο πατέρα” τους, σε μια αναφορά που έδωσε σε όλους να κατανοήσουν πώς έβλεπαν όλοι και όλες τον Πρόεδρο όλα αυτά τα χρόνια που ήταν πλάι τους. 

Ο Δάσκαλος του τμήματος καράτε κος Δημήτρης Αποστολάτος, στο λόγο του, ευχαρίστησε με λόγια καρδιάς, τον Πρόεδρο για την μεγάλη υποστήριξή του στην ίδρυση και λειτουργία του τμήματος Καράτε Fudokan του Συλλόγου μας.

Εκ μέρους της οικογένειας απεύθυναν χαιρετισμό ο γιατρός Μιχάλης Δελησάββας και η πρόεδρος του Συλλόγου Μακρινών –Λυβισιανών  Δέσποινα Δαμιανού.

Η βραδιά γέμισε χαμόγελα και τα φλας άστραψαν, όταν ήρθε η ώρα των βραβεύσεων όλων των ομάδων μας και οι απονομές των μεταλλίων και των κυπέλλων, στις πρωταθλήτριες ομάδες Βόλεϊ Γυναικών και Μπάσκετ Ανδρών.

Στη συνέχεια, ο κόσμος μεταφέρθηκε εκτός του Κλειστού Γηπέδου, και συγκεκριμένα στην είσοδο αυτού, και η συγκίνηση γενικεύτηκε με την προβολή ενός 5-λεπτου βίντεο – αφιέρωμα για το Γιάννη και κορυφώθηκε όταν ο Πρόεδρος του Συλλόγου μας κος Νίκος Καραβασίλης με δάκρυα στα μάτια αποκάλυψε την μαρμάρινη επιγραφή που πλέον θα κοσμεί την είσοδο του Κλειστού Γηπέδου Μπάσκετ και θα αναφέρει:

ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΜΠΑΣΚΕΤ – ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ
“Γιάννης Δημητριάδης”

Η βραδιά έκλεισε με μια μικρή δεξίωση στον αίθριο χώρο πλάι στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ, για την οποία οφείλουμε να ευχαριστήσουμε το κο Γιώργο Ζούρο (Εξοχικό Κέντρο “Ο Βασίλης”), το αρτοποιείο “ΦΙΛΛΙΠΟΣ” και την εταιρεία αναψυκτικών “ΗΒΗ”. 
Παράλειψή μας θα ήταν να μην ευχαριστούμε και τον κο Αργύρη Λάσκο για την κατασκευή και την τοποθέτηση της μαρμάρινης επιγραφής.

Στα πηγαδάκια που σχηματίστηκαν κατά την δεξίωση, τα λόγια συγκίνησης, χαράς και ενθουσιασμού για την εκδήλωση ήταν συνεχή προς τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας. Παλιός προπονητής του Συλλόγου μας, αφού πρώτα έδωσε τα συγχαρητήριά του δήλωσε ότι:  “Είμαι ενθουσιασμένος γιατί βρίσκομαι σε μια αξιοκρατική εκδήλωση τιμής στο πρόσωπο προέδρου Συλλόγου, κάτι που σπάνια συμβαίνει“.

0 Shares
Style switcher RESET
Body styles
Color scheme