Ο ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ, ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΑΙ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ

Ως Δ.Σ του Επιμορφωτικού Συλλόγου Νέας Μάκρης βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να σχολιάσουμε δημόσια μια κιτρινίζουσα ανάρτηση του προπονητή-εθελοντή κ. Γιάννη Μητρόπουλου με την οποία, παραδόξως πώς, εμπλέκεται ο Σύλλογός μας σε εκδήλωση αποφοίτησης των μαθητών της Γ΄ Γυμνασίου των Γυμνασίων του Δήμου μας.

Η εκδήλωση οργανώθηκε από τους ίδιους τους μαθητές και έγινε σε δημοτικό χώρο, όπως προκύπτει από την ανακοίνωση του 15μελούς του 1ου Γυμνασίου Νέας Μάκρης.  Αφορούσε  μαθητές και δεν είχε καλεσμένους.

Στην ανάρτηση του κ. Γιάννη Μητρόπουλου φωτογραφίζεται, ως οργανωτής και μάλιστα αμειβόμενος, το μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου και έφορος μπάσκετ των τμημάτων μας κος Αντώνης Καλλιανιώτης, ο οποίος παραβρέθηκε ως γονέας. Ευτυχώς, η αλήθεια έλαμψε άμεσα και αποτυπώθηκε στις ανακοινώσεις διάψευσης τόσο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Νέας Μάκρης όσο και του 15μελούς Συμβουλίου του ίδιου Γυμνασίου.

Σε σχόλιο της κυρίας Τάνιας Τσιέρη, μητέρας του προπονητή και μέλους του Δ.Σ του Συλλόγου ΑΣΤΕΡΑΣ ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ, προτρέπεται ο Σύλλογός μας  να απομακρύνει τον έφορό του.

Ο Επιμορφωτικός Σύλλογος δεν «απομακρύνει», ούτε « ορίζει» τα μέλη του Δ.Σ, τα οποία εκλέγονται με διαφανείς, δημοκρατικές διαδικασίες και κριτήριο την ανιδιοτελή, εθελοντική προσφορά τους στα τμήματά μας.

Στην συνεχή ανιδιοτελή – εθελοντική προσφορά όλων των μελών του Δ.Σ. και των εφόρων των τμημάτων, στηρίζεται η επί 45 χρόνια λειτουργία του Επιμορφωτικού Συλλόγου Νέας Μάκρης. Αυτή η διάθεση προσφοράς – εθελοντισμού, χωρίς κανένα οικονομικό όφελος,  πρέπει να προστατευτεί από κακόβουλα σχόλια! Σήμερα τα βέλη στρέφονται κατά του Αντώνη Καλλιανιώτη, σύντομα μπορούν να στραφούν εναντίον όλων μας.

Οφείλει ο Δήμος να προστατέψει την πραγματική  έννοια του εθελοντισμού, εάν θεωρεί απαραίτητη και αναγκαία την ύπαρξη ανιδιοτελών εθελοντών.

Σε ό,τι αφορά στα υγειονομικά πρωτόκολλα της συγκεκριμένης εκδήλωσης, αν διαπιστώθηκε η μη τήρησή τους, θα έπρεπε άμεσα να γίνει καταγγελία στους αρμόδιους φορείς.

Το Δ.Σ. του Ε.Σ. Νέας Μάκρης

Style switcher RESET
Body styles
Color scheme