ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Αγαπητά μας μέλη, φίλες και φίλοι του Επιμορφωτικού Συλλόγου Νέας Μάκρης,

Από τις 12 Μαΐου έχει αναρτηθεί στο επίσημο site του Δήμου Μαραθώνα και έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση ο Νέος Κανονισμός Λειτουργίας Αθλητικών Χώρων. Το ζήτημα της θέσπισης ενός Νέου Κανονισμού Λειτουργίας, είναι κάτι για το οποίο έχουμε μοχθήσει και δαπανήσει ατελειώτες ώρες. Ο Κανονισμός ο οποίος δημοσιεύθηκε από τον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Μαραθώνα, δεν διαφέρει σε τίποτε στην κεντρική ιδέα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στον υφιστάμενο ισχύοντα Κανονισμό λειτουργίας. Αν ψηφιστεί χωρίς να γίνει η παραμικρή αλλαγή στη φιλοσοφία των κριτηρίων διάθεσης, προβλέπουμε ότι δεν πρόκειται να δώσει λύση στα προβλήματα χρήσης των ελάχιστων Αθλητικών Εγκαταστάσεων της περιοχής μας, καθώς εξακολουθεί ως κεντρική του ιδεά να έχει το “κυνήγι των δελτίων” και όχι την οργανωμένη μαζική άθληση σε συγκεκριμένους χώρους ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα και τις αγωνιστικές υποχρεώσεις.

Στην πρόταση που δημοσιεύουμε και αναμένουμε τα σχόλιά σας έως τις 20 Μαΐου οπότε και θα αποστείλουμε στον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Μαραθώνα τις τελικές μας προτάσεις, θα μας βοηθήσουν, ώστε η πρόταση που θα υποβάλλουμε να είναι ευρέως αποδεκτή και αντικειμενικότατη. Τα σχόλιά σας, μπορείτε να τα υποβάλλετε είτε στο email του Συλλόγου μας: 1975esnm@gmail.com, είτε στις ομάδες Κοινωνικής Δικτύωσης: Επιμορφωτικός Σύλλογος Νέας Μάκρης ή Ε.Σ. Νέας Μάκρης (Τμήμα Μπάσκετ)

Στόχος μας δεν είναι να αφαιρέσουμε το δικαίωμα άθλησης των παιδιών στις κλειστές εγκαταστάσεις, αλλά να ιεραρχήσουμε την χρήση των γηπεδικών εγκαταστάσεων, ανάλογα την ηλικία του κάθε αθλούμενου, τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις με σεβασμό την σωματική του ακεραιότητα. Επιπλέον, με τις προτάσεις μας βοηθάμε στον διαυγή έλεγχο των στοιχείων, μειώνοντας την γραφειοκρατία και ενισχύοντας την συνενόηση μεταξύ των Συλλόγων.

Δυστυχώς το πρόβλημα την έλλειψης Κλειστών Αθλητικών Εγκαταστάσεων στην περιοχή της Νέας Μάκρης, έχει οδηγήσει τα τελευταία χρόνια τους υπεύθυνους των Συλλόγων σε έναν άγονο ανταγωνισμό προκειμένου να εξασφαλίσουν όσα περισσότερα δελτία και μέλη γίνεται, προκειμένου να λάβουν περισσότερες ώρες χρήσης στις γηπεδικές εγκαταστάσεις. Κάτι τέτοιο πρέπει να σταματήσει άμεσα, οι Σύλλογοι να στρέψουν το ενδιαφέρον τους στο να παράγουν έργο με οργάνωση, τάξη, συνεργασία και αλληλοσεβασμό αν θέλουμε ο αθλητισμός της πόλης μας ανθίσει και να έχουμε επιτυχίες με τις αγωνιστικές μας ομάδες. Επιτυχίες που θα ενισχύσουν την εξωστρέφεια του Δήμου Μαραθώνα.

Πατήστε το παρακάτω κουμπί για να διαβάσετε τον Κανονισμό Λειτουργίας όπως τον έχει καταθέσει ο Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Μαραθώνα

 

Προς διευκόλυνση του αναγνώστη παραθέτουμε αρχικά τα αυτούσια κομμάτια της Δημοσιευμένης πρότασης, εν συνεχεία με πράσινο χρώμα τις προτεινόμενες αλλαγές και την επιχειρηματολογία μας.

Διαβάστε τις προτεινόμενες αλλαγές, από τον Επιμορφωτικό Σύλλογο Νέας Μάκρης, πατώντας το παρακάτω κουμπί:

 

Style switcher RESET
Body styles
Color scheme