ΧΑΧΟ IS OUT…

ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΑΡΧΗΓΟ ΜΑΣ

Ο επί 21 συνεχή χρόνια, αρχηγός και αθλητής της ανδρικής ομάδας μπάσκετ, Γιώργος Χαχόλος, γνωστοποίησε στη διοίκηση, τον προπονητή και τους αθλητές της ανδρικής ομάδας μπάσκετ του Επιμορφωτικού Συλλόγου Νέας Μάκρης, ότι ο κύκλος που άνοιξε πριν από 21 έτη, έκλεισε. Η απόφασή του για να σταματήσει να αγωνίζεται με την φανέλα του Επιμορφωτικου, οφείλεται στις αυξημένες εξωγηπεδικές του υποχρεώσεις, οι οποίες δεν του επιτρέπουν να ακολουθήσει το πρόγραμμα της ομάδας.

Ήρθε στη Νέα Μάκρη, από τον Αργοναύτη Ραφήνας, τη σεζόν 1999-2000, χρονιά κατά την οποία επιχειρήθηκε η επανεκκίνηση του ανδρικού τμήματος μπάσκετ της Νέας Μάκρης, έπειτα από πρόταση του coach Φίλιππα Χαλκουτσάκη, οποίος είχε αναδείξει και ξεχωρίσει το ταλέντο του captain στις ακαδημίες του Αργοναύτη. Με ενέργειες του αείμνηστου Προέδρου μας Γιάννη Δημητριάδη, ο οποίος είδε στο πρόσωπο του Γιώργου τον αθλητή πρότυπο που αναζητούσε για την επανεκκίνηση που επιχειρούσε να κάνει στο τμήμα, κατάφερε να πείσει τον Γιώργο να έρθει για μία προπόνηση και να μείνει για μία ολόκληρη ζωή στην ομάδα της Νέας Μάκρης.

Αποτέλεσε βασικό και αναντικατάστατο στέλεχος της ομάδας από το 1999 – 2014, χρονιά κατά την οποία ξεκίνησε η διαδικασία ανανέωσης του ρόστερ της, από παιδιά της ακαδημίας μπάσκετ του Συλλόγου μας. Κουφαίες στιγμές της καριέρας του ήταν οι σεζόν 2007 – 2008 όπου η ομάδα της Νέας Μάκρης έφτασε μια ανάσα από την άνοδο στην Α’ ΕΣΚΑ, τερματίζοντας στην 5η θέση του ομίλου της (την καλύτερη έως τώρα επίδοση) και η σεζόν 2018-2019 όταν η ομάδα μας, επανήλθε στην Β’ ΕΣΚΑ πανάξια κατακτώντας την πρώτη θέση στον όμιλό της.

Ο Σύλλογός μας έχει τιμήσει τον Γιώργο πολλαπλώς:

  • Αποτελεί μέλος του Hall-of-Fame και το πορτρέτο του κοσμεί τον κεντρικό διάδρομο του Κλειστού Γηπέδου “Γιάννης Δημητριάδης
  • Έχει βραβευθεί για την ακαδημαϊκή του πορεία, όταν έλαβε σε ηλικία 36 ετών το πτυχίο του, όταν ολοκληρώνοντας τις σπουδές του στο Φιλολογικό τμήμα του Εθνικού Καποδιτριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ξαναπέτυχε την είσοδό του μέσω Εισαγωγικών Εξετάσεων, στο τμήμα Αρχαιολογίας του ίδιου Πανεπιστημίου!
  • Ήταν ένας από τους κεντρικούς ομιλητές κατά την τελετή ονοματοδοσίας του Κλειστού Γηπέδου Νέας Μάκρης σε “Γιάννης Δημητριάδης“. Σε μία εκδήλωση που περιγράφοντας τη σχέση του Προέδρου με τους αθλητές, αναφέρθηκε σε εκείνον με την ιστορική φράση “Ό Γιάννης Δημητριάδης αποτελούσε τον δεύτερο πατέρα όλων μας“, εκφράζοντας απόλυτα αυτό που ήταν πραγματικά ο αείμνηστος Πρόεδρός μας.

Ένας κύκλος κλείνει για έναν από τους στυλοβάτες του Συλλόγου μας, αλλά ένας νέος κύκλος ετοιμάζεται να ανοίξει για τον Γιώργο στον Ε.Σ. Νέας Μάκρης. Ήδη του έχει προταθεί να συμμετάσχει στα επόμενα εγχειρήματα του Συλλόγου μας στις ακαδημίες μπάσκετ, αλλά και να αποτελέσει μέλος του επόμενου Δ.Σ., καθώς πλέον διατηρεί το νόμιμο δικαίωμα ως μέλος του Συλλόγου και μη-αθλητής, να συμμετάσχει στις επικείμενες αρχαιρεσίες του Επιμορφωτικού.

Παράδοση της φανέλας με τον αριθμό “4”

Εκ μέρους όλων των φίλων του μπάσκετ της Νέας Μάκρης, του Προέδρου, του Διοικητικού Συμβουλίου αλλά και των αμέτρητων αθλητών που υπήρξαν συμπαίκτες του μεγάλου μας αρχηγού, για 21 συνεχείς σεζόν, ένα τεράστιο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για την πολύπλευρη προσφορά σου και την παρουσία σου, η οποία κόσμησε και θα συνεχίσει να κοσμεί την ιστορία του Επιμορφωτικού Συλλόγου Νέας Μάκρης!

Νικόλαος Μοριανός
Γεν. Αρχηγός Ανδρικής Ομάδας Μπάσκετ
Ε.Σ. Νέας Μάκρης

0 Shares
Style switcher RESET
Body styles
Color scheme